• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مرد سالاری در خانواده

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



‌کلید واژه: مرد سالاری، مشورت، خانواده
پرسش: من و همسرم همدیگر را دوست داریم، ولی متاسفانه همسرم مقداری مردسالار بوده و این موضوع، مرا اذیت می‌کند‌. خیلی از کارهایی که باید مشترکاً تصمیم بگیریم به تنهائی اقدام می‌کند، نمی‌دانم چه باید بکنم؟ لازم به ذکر است ایشان فردی مذهبی بوده و از نظر مذهبی به نظر خودش کارش صحیح است. لطفاً راهنماییم کنید؟
پاسخ: وقتی در زندگی که یک زن و مرد ایجاد می‌کنند زندگی مشترک می‌گویند و به زن، شریک زندگی گفته می‌شود جایی برای این موضوع باقی نمی‌ماند که ایشان در زندگی تک روی داشته باشد.



الگوهای خانوادگی همسر شما ممکن است مردسالاری باشد و در خانواده‌ای مردسالار بزرگ شده باشد و یا در بعضی از موارد، فرد به دلیل تحکم‌های بیش از حد مادر، در پی انتقام جویی و تسلط به فردی همجنس مادر خود، که همان همسر باشد، مبادرت می‌کند و گاهی هم اقدام انفرادی در تصمیم گیری‌ها برای اثبات مرد بودن مرد، برای همسر خود می‌باشد.
زن به دلیل تحقیرها و یا امر و نهی‌ها در بخش‌های مختلف زندگی یا نداشتن مهارت‌های زندگی و یا واکنش‌های منفی در موقعیت‌های گذشته نسبت به مطرح کردن تصمیم گیری‌ها توسط شوهر، باعث اقدام انفرادی بدون اطلاع همسر می‌شود.
بنابراین الگوهای ارتباطی والدین همسر، کیفیت ارتباط زن و شوهر و احترام گذاشتن به نقش‌ها، خاطرات گذشته نسبت به مشورت در زندگی، در این رفتار، تأثیر بالایی دارد.


تعاملات و کنار آمدن مرد در زندگی، از سفارشات دین اسلام است. اما شما باید برای کاهش این رفتار، راهکارهای زیر را انجام دهید:

۲.۱ - پذیرش ریاست مرد در خانواده

بپذیرید که مرد در سلسله مراتب قدرت در خانواده، چه در نگاه روان شناسان و چه در اسلام، به عنوان مدیر و رییس خانواده است و شما هم به عنوان مشاور و معاون مدیر، در خانواده نقش دارید و می‌بینیم که گاهی معاون و مشاور، قدرت تحلیل و راهکارهایی برای مدیر ارایه می‌کند که حتی به ذهن مدیر هم نرسیده است.

۲.۲ - طرح نقاط مثبت شوهر

برای اثبات قدرت و مدیریت و عرضه داشتن همسرتان، بارها از طریق رابطه کلامی به ایشان، این موضوعات را مطرح و ابراز کنید و حتی نقاط مثبت و خوبی‌های ایشان را به ایشان بگویید.

۲.۳ - مشورت با شوهر

در کارها و تصمیمات، مثلا انتخاب نوع رنگ لباس، غذا و... با ایشان مشورت کنید.

۲.۴ - همراهی و همدلی با شوهر

نسبت به زمان‌هایی که موضوعی را هر چند بی‌اهمیت با شما در میان می‌گذارد با روی باز و همراهی و همدلی تمام، رفتار کنید و حتی احساس خوشایند خودتان را به ایشان بگویید.

۲.۵ - راهنمایی در تصمیم گیری‌ها

در زمان‌هایی که موضوعات مهمی را مطرح می‌کند و احساس می‌کنید که ایشان در فکر تصمیمات اشتباهی است شخصیت همسرتان را به قول معروف خورد نکنید و در فضای مناسب با لحن مناسب، با احترام کامل بدون استفاده از الفاظ امری و دستوری با ایشان نسبت به ایراداتی که در تصمیم گیری وجود دارد صحبت کنید.


پایگاه شهر سوال    


رده‌های این صفحه : حقوق زن | زنان | سر پرستی زن | مرد سالاری




جعبه ابزار