• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مقایسه مقام صالحان با مقام نبوت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: صالح ، نبوت ، حضرت سلیمان ، حضرت یوسف
پرسش: حضرت یوسف علیه‌السلام و حضرت سلیمان علیه‌السلام هر کدام از خداوند درخواست کرده که جزو صالحان باشند! آیا مقام صالحان از مقام نبوت بالاتر است؟
پاسخ: صالح یعنی فردی که لیاقت و صلاحیت فیوضات الهیه و نعمت‌های پایان‌ناپذیر و درجات عالیه و رحمت خاصه حق را پیدا کرده است.



این مقامی در طول مقام نبوت نیست، بلکه در کنار و در عرض مقام نبوت است و یکی از ویژگی‌های انبیا و مؤمنان است.


پیامبران و مؤمنان همواره تداوم صفات نیک را از خدا می‌خواهند که صلاح نیز یکی از آن‌ها است. مانند آن‌چه را که حضرت ابراهیم از خداوند درخواست می‌کند: «رب اجعلنی مقیم الصلاة»؛ ای پروردگار من، مرا و فرزندان مرا برپای‌دارندگان نماز گردان. روشن است که این درخواست، بدان معنا نیست که مقام برپا دارندگان نماز برتر از مقام پیامبران است.


البته، آن‌چه مهم است آن است که علاوه بر صلاح در دنیا ، سرانجام کار انسان نیز صلاح باشد و پیامبران نیز همین را می‌خواستند و به آن هم رسیده‌اند: «وَ لَقَدِ اصْطَفَیْناهُ فِی الدُّنْیا وَ إِنَّهُ فِی الْآخِرَةِ لَمِنَ الصَّالِحین؛ ما او را(ابراهیم) در این جهان برگزیدیم و او در جهان دیگر، از صالحان است. » و آن‌جا که می‌فرماید: «وَ آتَیْناهُ فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ إِنَّهُ فِی الْآخِرَةِ لَمِنَ الصَّالِحین؛ در دنیا به او نیکی عنایت کردیم و در آخرت از صالحان است. »


گفتنی است؛ مقام صالحان دارای مراتب و درجات است که هر پیامبر و مؤمنی پس از دست‌یابی به یک مرحله از آن، خواهان رسیدن به مقام و مرتبه بالاتری است.


۱. ابراهیم/سوره۱۴، آیه۴۰.    
۲. بقر ه/سوره۲، آیه۱۳۰.    
۳. نحل/سوره۱۶، آیه۱۲۲.    



سایت اسلام کوئست    


رده‌های این صفحه : تفسیر | قرآن شناسی




جعبه ابزار