• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عالم اجنه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: جن ، شیطان ، عالم اجنّه
پرسش: آیا در عالم جنیان، حشرات و حیوانات وجود دارند. آیا آن‌ها هم مانند جنیان، از آتش به وجود آمده‌اند؟ و آیا در دنیای جنیان، درخت و گیاه نیز وجود دارند؟
پاسخ: ما باید به وجود جن معتقد باشیم، گر چه نتوانیم با دلایل علمی و فلسفی آن را اثبات نمائیم؛ زیرا قرآن کریم و رسول خدا صلوات‌الله‌علیه و امامان علیه‌السلام از وجود آن خبر داده‌اند، در قرآن مجید هفت بار لفظ «جان»، و بیست و دو بار لفظ «جن» و پنج بار لفظ «جنّه» و ده بار لفظ شیطان، شیاطین و ابلیس آمده است.
[۱] . تفسیر احسن الحدیث، قرشی، سید علی اکبر، بنیاد بعثت، تهران، ج ۱۱، ص ۳۷۸.




آن‌چه پیرامون سؤال مذکور، از آیات و روایات و کتاب‌های مختلف به دست آمده این است که:

۱.۱ - مکان زندگی اجنّه

«جنیان، همانند انسان‌ها بر روی زمین و در این کره خاکی زندگی می‌کنند و عالم دیگری غیر از عالم انسان‌ها ندارند. بنابراین، آن‌چه از گیاهان و درختان و دیگر اشیاء در عالم جنیان، تصور شود همین اشیاء و موجودات ریز و درشتی هستند که در کره زمین وجود دارند.»

۱.۲ - اقسام اجنّه

تنها مطلبی که به سؤال مذکور در مورد جن، ارتباط داشته این است که در روایتی از امام صادق علیه‌السلام به نقل از پیامبر اکرم صلوات‌الله‌علیه بیان شده است که:«خداوند متعال، جن را به پنج صنف و گروه آفریده: گروه اول، مانند باد در هوا هستند. گروه دوم، مانند مارها هستند. گروه سوم مانند عقرب‌ها هستند. گروه چهارم مانند حشرات زمین هستند. گروه پنجم مانند انسان‌ها هستند».
[۴] تفسیر اثنا عشری، حسینی شاه عبدالعظیمی، حسین بن احمد، انتشارات میقات، تهران، ج ۱۳، ص ۳۴۰.

پس جنیانی به صورت حشرات و دیگر حیوانات، آفریده شده‌اند، نه این‌که جنیان دارای عالم دیگری غیر از عالم انسان‌ها باشند و در آن عالم، حشرات و حیوانات دیگری هم با آن‌ها آفریده شده باشد.

۱.۳ - خلقت جن از آتش

خلقت جنیان نیز به فرموده پروردگار بزرگ، از آتش است؛ زیرا خداوند متعال به طور مطلق فرمود که ما جن، را از آتش خلق کردیم:«وَ الجْانَّ خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ مِن نَّارِ السَّمُوم؛ و جن را پیش از آن، از آتش گرم و سوزان خلق کردیم» و این خلق و آفرینش خود را به نوعی از اجنه، منصرف و مقید نفرموده همان‌گونه که در آفرینش انسان، به طور مطلق، فرموده ما انسان را از گل آفریدیم:«وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْانسَنَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِین؛ و ما انسان را از عصاره‌ای از گِل آفریدیم»


۱. . تفسیر احسن الحدیث، قرشی، سید علی اکبر، بنیاد بعثت، تهران، ج ۱۱، ص ۳۷۸.
۲. بحار الأنوار، مجلسی، محمد باقر، ج ‌۶۰، ص ۲۶۷.    
۳. بحار الأنوار، مجلسی، محمد باقر، ج ۸۷، ص ۲۲۴.    
۴. تفسیر اثنا عشری، حسینی شاه عبدالعظیمی، حسین بن احمد، انتشارات میقات، تهران، ج ۱۳، ص ۳۴۰.
۵. حجر/سوره۱۵، آیه۲۷.    
۶. مومنون/سوره۲۳، آیه۱۲.    



پایگاه اسلام کوئیست    



جعبه ابزار