• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سود

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: تجارت، سود، معامله، بهره، قیمت

پرسش: حد شرعی سود در فروش کالا چه‌قدر است؟ گرفتن چه مقدار سود در فروش کالا مجاز است؟ آیا برای صنایع دستی حد شرعی و مقدار سود وجود دارد؟

پاسخ:





۱.۱ - بیان یک استفتا

در پاسخ به این پرسش نظر شما را به استفتایی از مقام معظم رهبری در همین زمینه جلب می‌نماییم:

۱.۱.۱ - پرسش

این‌جانب از تولیدکنندگان وسایل الکترونیکی هستم، آیا جایز است آنها را به‌ هر قیمتی که می‌خواهم و بازار عرضه و تقاضا، آن را قبول می‌کند، بفروشم؟

۱.۱.۲ - پاسخ

فروش کالایی که قیمت معینی از طرف دولت ندارد، به قیمتی که مورد توافق خریدار و فروشنده است و اجحاف به خریدار هم نباشد، اشکال ندارد.
[۱] . امام خمینی توضیح المسائل (محشی ـ امام خمینی)، ج ‌۲، ص ۲۸۰، س ۱۶۱۴.‌



البته معمولاً اصناف مختلف، سودهای متفاوتی را با توجه به نوع کالا و عمده‌فروشی یا تک‌فروشی کالا‌ها معین کرده‌اند که به‌عنوان قانون خرید و فروش تلقی می‌شود.

۲.۱ - سود صنایع دستی

در ارتباط با صنایع دستی نیز می‌دانیم که در بیش‌تر موارد، این تولیدات از چیزهایی نیست که مورد نیاز ضروری افراد جامعه باشد و بر همین اساس، نداشتن آنها به روند معمول زندگی آسیب نخواهد رساند؛ بلکه غالب خریداران براساس سلیقۀ خود آنها را خریداری کرده و بیش از آن‌که قیمت، برای آنها مهم باشد، هنر به کار رفته مهم است.


با توجه به مباحث بالا، نمی‌توان درصد خاصی را برای سود، مشخص کرد و به‌صورت معمول، این قواعد عرضه و تقاضاست که قیمت را مشخص نموده و طبیعتاً دریافت سود براساس همین قواعد نیز ایرادی نخواهد داشت.


۱. . امام خمینی توضیح المسائل (محشی ـ امام خمینی)، ج ‌۲، ص ۲۸۰، س ۱۶۱۴.‌

پایگاه اسلام کوئست.    



جعبه ابزار