• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

امام علی و قرائت قرآن هنگام تولد

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: امام علی علیه‌السلام، قرائت آیات، سوره مؤمنون.
‌پرسش: آیاتی که حضرت علی ـ علیه‌السلام ـ هنگام تولد قرائت فرمود را بیان نمایید؟



در برخی از روایات از امام صادق ـ علیه‌السلام ـ نقل شده، زمانی که فاطمه بنت اسد از کعبه خارج شد، علی ـ علیه‌السلام ـ خطاب به حضرت محمد ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ـ فرمودند: «السلام علیک یا أبه و رحمة الله و برکاته»، یعنی: سلام و رحمت خداوند بر تو ای پدر، سپس با کمی مکث فرمود: بسم‌ الله الرحمن الرحیم، قد افلح المؤمنون


.... و پیامبر گرامی اسلام هم بعد از آن فرمودند: حقاً که مؤمنین به‌وسیله تو رستگار شدند؛ به خداوند سوگند، تو امیر آنانی و با علمت بر آنان حکومت می‌کنی! و آنان مطیع تو خواهند شد؛ به خدا سوگند تو راهنمای آنان هستی و به‌وسیله تو هدایت می‌شوند.


علامه مجلسی در روایتی دیگر از امام صادق ـ علیه‌السلام ـ چنین نقل می‌کند: زمانی که ابوطالب فرزندش را دید، خوشحال شد و حضرت علی ـ علیه‌السلام ـ به او سلام کرد. سپس پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ـ اسلام وارد شده و به محض ورود حضرت محمد ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ـ علی ـ علیه‌السلام ـ تکانی خورد و برای پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ـ لبخند زد و گفت: السلام علیک یا رسول‌الله و رحمة‌الله و برکاته. و بعد از کمی مکث این آیات را قرائت کرد: (بسم الله الرحمن الرحیم × قد افلح المؤمنون× الذین هم فی صلاتهم خاشعون)سپس رسول خدا فرمود: حقاً که مؤمنین به‌وسیله تو رستگار شدند، سپس حضرت علی ـ علیه‌السلام ـ دنباله آیات را خواندند تا (اولئک هم الوارثون × الذین یرثون الفردوس هم فیها خالدون)و بعد از آن پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ـ فرمود، به خدا سوگند تو امیر آنانی و با علمت بر آنان حکومت می‌کنی! به خدا سوگند تو راهنمای آنانی و به‌وسیله تو هدایت می‌شوند.
[۷] امالی شیخ طوسی، چاپ کتابخانه اسلامیه، ص ۷۰۶.



طبق روایات مذکور آیاتی را که علی ـ علیه‌السلام ـ در بدو تولد قرائت نمودند، آیات اولیه سوره مؤمنون «قد افلح المؤمنون»بوده تا آيه شماره ۱۰ يعنی (هم فيها خالدون).


۱. مؤمنون(۲۳)، آیه ۱.    
۲. علامه مجلسی، بحارالانوار، دارالکتب الاسلامیه، ج ۳۵، ص ۱۸.    
۳. ابن شهر آشوب، مناقب آل‌ابی‌طالب،‌ ج ۲، ص ۱۷۴.    
۴. مؤمنون(۲۳)، آیه ۲.    
۵. مؤمنون(۲۳)، آیه ۱۰.    
۶. علامه مجلسی، بحارالانوار، دارالکتب الاسلامیه، ج ۳۵، ص ۳۰.    
۷. امالی شیخ طوسی، چاپ کتابخانه اسلامیه، ص ۷۰۶.
۸. مؤمنون(۲۳)، آیه ۱.    



سایت اندیشه قم    








جعبه ابزار