• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اربعین

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: اربعین، امام حسین علیه‌السلام.
پرسش: آیا امکان دارد درباره اربعین امام حسین علیه‌السلام توضیح دهید.
پاسخ:



درباره مراسم اربعین، آنچه که در فرهنگ دینی ما وارد شده، بزرگ‌داشت چهلمین روز شهادت حضرت سید‌الشهدا ـ علیه‌السلام ـ است که مصادف با بیستم ماه صفر می‌باشد.


امام حسن عسکری علیه‌السلام در حدیثی علامت‌های «مؤمن» را پنج چیز شمرده است: نماز پنجاه و یک رکعت، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن و «بسم‌الله» را در نماز، بلند گفتن.


هم‌چنین مورخان نوشته‌اند که جابر بن عبدالله انصاری، همراه عطیه عوفی موفق شدند که در همان اولین اربعین، پس از قیام عاشورا به زیارت امام حسین ـ علیه‌السلام ـ نائل آیند.


سید بن طاووس نقل می‌کند: هنگامی که زنان و فرزندان امام حسین علیه‌السلام از شام برگشتند و به عراق رسیدند به راه‌نما گفتند: ما را از راه کربلا ببر. وقتی به جایگاه شهادت امام حسین ـ علیه‌السلام ـ و یارانشان رسیدند، جابر بن عبد‌اللَّه انصاری را با گروهی از بنی‌هاشم و مردی از آل‌رسول‌اللَّه دیدند که برای زیارت امام حسین ـ علیه‌السلام ـ وارد شده بودند. همه در یک وقت وارد شدند و با یک‌دیگر شروع به گریه و حزن کردند و به سر و صورت زدند. مجلس عزایی به‌پا کردند که فوق‌العاده دلخراش و جگر‌سوز بود. زنان آن دیار نیز به ایشان پیوستند و عموماً چند روزی عزاداری کردند.


۱. مجلسی، بحار الانوار، ج ۹۸، ص ۳۲۹، بیروت؛ « عَلاماتُ المُؤمِنِ خَمسٌ:صَلاةُ اِحدی وَ خَمسین وَ زِیارَةُ الاربَعین...».    
۲. طبری، محمد بن علی، بشارة المصطفی، ص ۱۲۶، قم، مؤسسه النشر الاسلامی، چاپ اول، ۱۴۲۰ق.    
۳. علامه مجلسی، بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، ج ‌۴۵، ص ۱۴۶.    



پایگاه اسلام کوئست.    






جعبه ابزار