• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

گناهان در ماه رجب

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: مجازات گناهان، ماه رجب، امام کاظم علیه‌السلام، ماه شعبان، ماه رمضان.

پرسش: آیا روایتی از امام ھفتم ـ علیه‌السلام ـ نقل شده است که مجازات گناهان در ماه رجب دو برابر می‌شود؟

پاسخ:




با توجه به تعالیم و آموزه‌های دین اسلام که نشان از رحمت و بخشش دارد، و ماه‌هایی (مانند رجب، شعبان و رمضان) که ماه‌های رحمت‌اند، صحت موضوع مطرح شده در پرسش، بعید به نظر می‌رسد.

۱.۱ - روایتی از رسول خدا

رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمود: ماه رجب شهر اللَّه الاصب است و آن‌ را اصب گویند از این جهت که رحمت خدا در این ماه بر بندگان می‌ریزد و در ماه شعبان خیرات منشعب و پراکنده شود و شیوع یابد. و در روز اول ماه رمضان لشکرهای شیاطین در غل و زنجیر شوند و در هر شبی از شب‌های ماه مبارک رمضان هفتاد هزار بنده را خدا بیامرزد و چون شب قدر شود، حق تعالی به قدر آن‌چه در ماه رجب و شعبان و رمضان تا آن شب قدر آمرزیده است بیامرزد، به غیر آن مردی که میان او و برادر دینی او عداوتی باشد، پس به فرشتگان بفرماید به او مهلت دهند تا اصلاح کند.


اما دقیقاً برعکس آن‌چه در پرسش ادعا شد، روایتی از امام موسی بن جعفر علیه‌السلام وجود دارد که اعلام می‌کند حسنات و خوبی‌ها در ماه رجب دو برابر شده و گناهان نه‌تنها دو برابر نمی‌شوند، بلکه پاک می‌شوند:

۲.۱ - روایتی از امام کاظم


«رَجَبٌ شَهْرٌ عَظِیمٌ یُضَاعِفُ اللَّهُ فِیهِ الْحَسَنَاتِ وَ یَمْحُو فِیهِ السَّیِّئَاتِ مَنْ صَامَ یَوْماً مِنْ رَجَبٍ تَبَاعَدَتْ‌ عَنْهُ‌ النَّارُ مَسِیرَةَ سَنَةٍ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّة»؛ رجب ماه بزرگی است که خداوند در آن ماه پاداش‌ها را دو چندان می‌کند و گناهان را پاک می‌سازد. هرکس روزی از ماه رجب را روزه بدارد، دوزخ به اندازه مسافت صد سال از او دوری گزیند و هر که سه روز از ماه رجب را روزه بدارد، بهشت بر او واجب می‌شود.



۱. شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا علیه‌السلام، محقق، مصحح، لاجوردی، مهدی، ج ‌۲، ص ۷۱، تهران، نشر جهان، چاپ اول، ۱۳۷۸ق.    
۲. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی‌اکبر، ج ‌۲، ص ۹۲، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    



پایگاه اسلام کوئست.    



جعبه ابزار