• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

پرنده حضرت نوح

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حضرت نوح، پرنده نوح، کلاغ، کبوتر، فرستاده نوح
پرسش: حضرت نوح (علیه السلام) کدام پرندہ را برای پیدا کردن خشکی فرستاد؟
پاسخ: ابتدا کلاغ، و سپس کبوتر را به دنبال یافتن خشکی، فرستاد.



در تفسیر آیه «وَ قیلَ یا أَرْضُ ابْلَعی‌ ماءَکِ وَ یا سَماءُ أَقْلِعی‌ وَ غیضَ الْماءُ وَ قُضِیَ الْأَمْرُ وَ اسْتَوَتْ عَلَی الْجُودِیِّ وَ قیلَ بُعْداً لِلْقَوْمِ الظَّالِمین‌»، «و گفته شد: ای زمین آبت را فرو خور و ای آسمان (از باریدن) باز ایست! و آب فرو کشید و کار به پایان رسید و (کشتی) بر (کوه) جودی راست ایستاد و گفته شد: نابود باد گروه ستمکاران»، مفسران به گوشه ای از حوادثی که بعد از اسقرار یافتن کشتی حضرت نوح (علیه السلام) اتفاق افتاده است، پرداخته‌اند که فرستادن کلاغ و کبوتر به دنبال یافتن خشکی، یکی از آن حوادث است.
بعد از مدتی،خداوند بادی را برای نوح و همه حیوانات و کسانی که با او در کشتی بودند فرستاد و آب‌ها آرام گرفتند و جلو چشمه‌های زمین و درهای آسمان گرفته شد، آسمان دیگر نبارید و آب‌هایی که از زمین جوشیده بود به تدریج به زمین برگشت، و بعد از ۱۵۰ روز آب کاهش یافت و کشتی در روز هفدهم در ماه هفتم بر بالای کوه جودی مستقر گردید، و آب تا ماه دهم، همه روزه فرو می ‌نشست تا این که در دهه اول آن ماه، قله‌های کوه‌ها سر از آب در آورد.


و بعد از چهل روز چنین شد که نوح پنجره‌ای را که برای کشتی درست کرده بود باز کرد، و کلاغ را از درون کشتی رها ساخت، کلاغ همه جا سرگردان بال می‌زد و به نزد نوح برنگشت تا آن که زمین به کلی خشک شد و آب در آن فرو رفت بعد از کلاغ کبوتر را رها ساخت تا ببیند آیا آب در روی زمین کم شده یا نه، و چون کبوتر جای خشکی نیافت تا منزل کند به ناچار به نزد نوح و به کشتی برگشت؛ چون آب هنوز همه روی زمین را پوشانده بود، نوح دست خود را دراز کرد و کبوتر را گرفته به نزد خود در داخل کشتی برد. و باز هفت روز دیگر در کشتی درنگ کرده مجدداً کبوتر را از داخل کشتی رها ساخت، کبوتر هنگام عصر نزد نوح برگشت، در حالی که یک برگ سبز زیتون به منقار داشت، نوح فهمید که آب از روی زمین فروکش کرده و کم شده است، هفت روز دیگر مکث کرد، باز کبوتر را رها ساخت این دفعه دیگر به نزد نوح برنگشت.
[۳] ر.ک: ابن کثیر دمشقی، اسماعیل بن عمرو، تفسیر القرآن العظیم، دار الکتب العلمیة، منشورات محمدعلی بیضون، بیروت، ۱۴۱۹ ق، ج ۴، ص ۲۸۴
[۴] ر.ک: طبری، ابو جعفر محمد بن جریر، جامع البیان فی تفسیر القرآن۳۰، دار المعرفه، بیروت، ۱۴۱۲ ق، ج ۱۲، ص .
بنابراین، کلاغ و کبوتر پرنده‌هایی هستند که حضرت نوح (علیه السلام) برای پیدا کردن خشکی فرستاد.


۱. سوره هود/۱۱، آیه ۴۴.    
۲. طباطبایی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج ۱۰، ص ۲۵۵    
۳. ر.ک: ابن کثیر دمشقی، اسماعیل بن عمرو، تفسیر القرآن العظیم، دار الکتب العلمیة، منشورات محمدعلی بیضون، بیروت، ۱۴۱۹ ق، ج ۴، ص ۲۸۴
۴. ر.ک: طبری، ابو جعفر محمد بن جریر، جامع البیان فی تفسیر القرآن۳۰، دار المعرفه، بیروت، ۱۴۱۲ ق، ج ۱۲، ص .



اسلام کوئست    



رده‌های این صفحه : تاریخ انبیاء | حضرت نوح




جعبه ابزار