• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عاشقی در ازدواج

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:عاشق شدن، ازدواج، آرامش، انتخاب همسر.

پرسش: عاشق دختری در دانشگاه شده‌ام که خیلی به دلم نشسته، اما نمی‌دانم چکار کنم، می‌ترسم از دستم برود؟

پاسخ:



ازدواج از جمله شیرین‌ترین پدیده‌های زندگی هر فرد است. یک جوان مدت‌ها انتظار می‌کشد تا با طی مراحلی سروسامان گیرد و زندگی مستقلی را آغاز کند؛ اما اگر در این امر دقت نشود، ممکن است یک عمر پشیمانی به بار آورد و روزگار با ناسازگاری‌ها و اختلافات تلخ گردد.


در نظر گرفتن چند قلمرو برای موفق شدن در امر ازدواج لازم است:

۲.۱ - تعیین ملاک‌های ازدواج

سعی کنید با ملاک‌های ازدواج آشنایی کافی داشته باشید هر قدر در معیارهای یک همسر خوب دقیق باشید، در آینده آرامش بیش‌تری خواهید داشت. برخی از این ملاک‌ها از این قرار است: ایمان، اخلاق، اصالت خانوادگی، زیبایی، سلامت جسم و روح و... .
هم‌چنین لازم است دو زوج با هم سنخیت و تناسب داشته باشند؛ اگرچه تناسب صددرصد ممکن نیست، ولی باید تلاش شود بالاترین درجه از تناسب به دست آید. تناسب باید در ایمان، اخلاق، سن، زیبایی، وضع اقتصادی و فرهنگی و جسم (قد و...) و روان و... باشد.
[۱] مظاهری، علی‌اکبر، جوانان و انتخاب همسر.


۲.۱.۱ - غلبه احساسات

آفت این مرحله می‌تواند غلبه احساسات باشد. شرایط روحی، جسمی، عاطفی و جنسی جوان باعث می‌شود که در وهله اول عجولانه و بدون تأمل درباره ابعاد مسئله تصمیم بگیرد؛ مثلاً اغلب جوانان وقتی زیبایی طرف موردنظر را دیدند، به او نمره ۲۰ می‌دهند و درباره ابعاد شخصیتی و خانوادگی او تحقیق نمی‌کنند، بهتر است انسان لیستی تهیه کند و به ترتیب اولویت ملاک‌ها و معیارهای همسر مناسب را یاد داشت نماید و سپس وضعیت هر یک از آن‌ها را در شخص مورد نظر مورد بررسی قرار دهد. در ملاک‌های اصلی نمره حد نصاب لازم است و سایر معیارها را باید با شرایط کلی شخص موردنظر سنجید. توجه داشته باشید این بررسی‌ها نباید به وسواس کشیده شود. از نظر خانوادگی حتماً حتماً فرد باید حد نصاب آن را بگیرد و گرنه برای زندگی مناسب نیست؛ پس نباید عجولانه به یک نمره مثلاً قد و قامت و زیبایی نگاه کرد و تصمیم گرفت.
طبق نامه‌های رسیده، تجارب کارشناسان و اعتراف افرادی که کارشان به طلاق کشیده شده، تصمیم عجولانه شناخت ناقص و اسیر هوس شدن سبب گرفتاری آن‌ها شده است.

۲.۲ - تحقیق و بررسی

پس از این‌که فردی برای همسری در نظر گرفته شد، لازم است در مورد او و خانواده‌اش تحقیق کنید. تحقیق می‌تواند از همسایه‌ها، اقوام و... باشد. تحقیق بهتر است توسط فردی مؤمن، رازدار و مورد اعتماد صورت گیرد.
معمولاً در مراحل اول خواستگاری، خانواده پسر به منزل خانواده دختر می‌روند. در برخی موارد هم قبل از تمام شدن کار، خانواده‌ها برای گفت‌وگوی دختر و پسر جلسات متعددی دارند. این رفت‌و‌آمدها موقعیت‌های مناسبی هستند برای برداشت‌های ظریف از ویژگی‌های شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی طرفین و خانواده‌های آن‌ها.

۲.۳ - خواستگاری

اگر متوجه شدید که شخص موردنظر نسبتاً برای ازدواج با شما مناسب است، بهتر است اقدام به ازدواج را تأخیر نیندازید، مسئله را با خانواده‌اش در جریان بگذارید و رسماً همراه با والدین خود به خواستگاری بروید تا خانواده‌ها رسماً وارد مراحل خواستگاری شوند و هم‌دیگر را بیش‌تر بشناسند و سپس شما با دختر موردنظر بتوانید درباره ملاک‌ها و تناسب‌ها و صفات و اخلاق هم‌دیگر بیش‌تر آشنا شوید. اگر شرایط شما و ملاک‌هایتان با او هم‌خوانی دارد، مراحل ازدواج را پشت سر می‌گذارید؛ اما اگر در غیر این صورت و با در نظر گرفتن شرایط بیان شده در بالا، بهتر است احساسات خود را کنترل کنید و درباره او فکر نکنید. با در نظر گرفتن عواقب یک ازدواج ناموفق، شما را نگران از دست دادن کسی نمی‌کند.


۱. جوانان و انتخاب همسر، علی‌اکبر مظاهری، پارسایان.
۲. خانواده متعادل، دکتر محمد رضا شرفی، انجمن اولیا و مربیان.
۳. سی دی پرسمان، کاری از نهاد رهبری در دانشگاه.


۱. مظاهری، علی‌اکبر، جوانان و انتخاب همسر.




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «عاشقی در ازدواج»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۸/۲.    



جعبه ابزار