• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

رفتار عروس با مادرشوهر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: عروس، مادرشوهر، رفتار صمیمانه.

پرسش: طرز رفتار صحیح عروس با مادرشوهرش را توضیح دهید؟

پاسخ:




سؤال دقیقی مطرح کرده‌اید سؤالی که اگر عروسان در زندگی خود به آن توجه کنند و راه‌های آن را یاد بگیرند، بهشت تفاهم و نشاط را با آن به خانه خود دعوت کرده‌اند. حال با هم نکات کلیدی ارتباط صمیمانه عروس با مادرشوهر را مرور می‌کنیم.

۱.۱ - عشق مادرانه

عروس باید متوجه باشد که قبل از این‌که به خانه شوهرش بیاید، رابطه مادر و پسرش صمیمی بوده؛ ولی پسر پس از ازدواج به خاطر مسائل زندگی جدید و گرفتاری‌های شغلی کم‌تر می‌تواند به مادرش سر بزند و از او احوال‌پرسی کند. اگر مادرشوهر از این نکته مهم غافل باشند، می‌تواند این امر منجر به کدر شدن رابطه او با عروس شود. او گمان می‌کند که عروسش نمی‌گذارد پسرش به او سر بزند؛ پس عروس باید از شوهرش بخواهد بیش‌تر از گذشته به خانواده‌اش سر بزند و از حال آن‌ها جویا شود.

۱.۲ - بیگانه نبودن مادرشوهر

اگر عروس توجه کند که مادرشوهر او از محبوب‌ترین افراد زندگی شوهرش هست و سلامت و شادی مادر نقش مثبت در زندگی، شغل و روحیه همسرش دارد، دیگر به او به چشم بیگانه نگاه نمی‌کند؛ بلکه سعی می‌کند با ترفندهای مختلف (هدیه، لبخند، گفتن نکات مثبت، عدم عیب‌جویی، استفاده از تجربه‌های زندگی، گذشت از اشتباهاتش و...) دل او را به دست آورد.

۱.۳ - نجواو زمزمه

عروس نباید جلوی مادرشوهر در گوش شوهرش سخن بگوید. این کار (زمزمه و نجوا) باعث می‌شود که مادرشوهر به آن‌ها بدبین شود و گمان کند که عروس بدی مادرشوهر را می‌گوید و نجوا طبق نظر قرآن از عمل شیطان است.

۱.۴ - شفاف‌سازی

عروس می‌تواند با ابراز محبت صمیمانه خود به مادرشوهر اعتماد او را به خود جلب کند؛ به گونه‌ای که افرادی که با عروس دشمنی دارند و یا قصد به هم زدن روابط صمیمی آن‌ها را دارد، نتوانند با سخنان خود رابطه بین آن‌ها را به هم بزند.

۱.۵ - احترام به اقوام او

مسلماً اقوام نزدیک انسان برای او عزیز و دوست‌داشتنی هستند. اگر عروس در برخوردهایش با اقوام مادرشوهر مهربان باشد، مطمئناً نظر مثبت او را به خود جلب کرده و اقوام او نیز خود مدافع عروس می‌شوند و از رفتار پسندیده او تعریف و تمجید می‌کنند.

۱.۶ - یاد گرفتن شیوه‌های جلب محبت

یاد گرفتن شیوه‌های جلب محبت (مثل گذشت، صداقت، نقدپذیری، توقعات مناسب نه بی‌جا، داشتن خوش‌بینی، حل اختلاف خود و شوهر در خانه خصوصی خود، خرج نتراشیدن برای شوهر، حفظ اموال شوهر، عدم توجه به دخالت‌های افراد بیگانه، مقایسه نکردن، انتقاد به سبک بسیار محترمانه و خیلی دقیق و ظریف، دستور ندادن، تواضع، تبسم، پرهیز از احترام ریاکارانه، انصاف، وفاداری، هدیه، نرمی در گفتار، دعا، صله رحم، و...) هر کدام از این نکات جای توجه و دقت دارد. فقط کافی است طبق برنامه پیش رفت و اثرات مثبت آن را مشاهده کرد. تنها کافی است برای نمونه چند روزی امتحان کنید.

۱.۶.۱ - حدیثی از امام علی

حضرت علی (علیه‌السّلام) می‌فرمایند: الباسةُ حبالة المودّة؛ خوش‌رویی دام دوستی است.

۱.۷ - احترام به شوهر

عروس نباید هرگز نزد مادرشوهر به فرزندش رفتار و گفتار تند و غیر اخلاقی نشان دهد. هرگز او را با صدای بلند صدا نزند، سر او داد نزند و به گونه‌ای با او (چه در خانه و چه نزد دیگران) برخورد کند که خود شوهر برای مادرش از روابط صمیمی و زندگی بانشاط خود با مادرش سخن بگوید.

۱.۸ - تذکر شوهر

اگر مادرشوهر اشتباهی دارد، بهتر است پسرش با او محترمانه سخن بگوید و روابط صحیح را به او القا کند و با ترفندهای مختلف جلوی او را بگیرد که باعث دخالت‌های بی‌جای او در خانه خصوصی آن‌ها نشود؛ اما هرگز زمانی که او عصبانی است با او بحث نکند و جواب تندی او را با تندی ندهد؛ بلکه در فرصت مناسب مثل وقتی که مادرشوهر آرامش دارد و زمینه مساعد است، او را آگاه کند.

۱.۹ - تربیت فرزند

نوه‌ها باید طوری تربیت شوند که با مادربزرگشان (مادرشوهر و غیره) مؤدبانه برخورد کنند. تربیت صحیح آن‌ها و برخورد بسیار مؤدبانه با فرزندان می‌تواند خود مشوق مادرشوهر باشد برای تفاهم بیشتر.

۱.۱۰ - روز مادر

برای روز مادر حتی المقدور هدیه‌ای در شأن او و متناسب با وضع اقتصادی خود برای مادرشوهر تهیه نماید.

۱.۱۱ - اطلاع‌رسانی

عروس و شوهر او می‌توانند با تقویت روح ایمان توجه به اهل بیت، زیارت‌های اماکن مشرفه و نورانی ائمه و امام‌زاده‌ها شرکت در مراسم دینی، تهیه نوار سخنرانی درباره روابط مخصوصاً روابط خانوادگی، دیدن برنامه‌های مشارو تلویزیونی، بیان آمار و علل طلاق‌ها و اختلاف و .... اطلاعات دینی، فرهنگی و ... را در خود و مادرشوهر تقویت کنند مسلماً این امر خود یک نیروی درونی مفید و سازنده‌ای خواهد شد که در زندگی و روابط آن‌ها مؤثر و مفید واقع می‌شود.


۱. سیری در مسائل خانواده، حبیب‌الله طاهری، مرکز چاپ و نشر سازمان تبلیغات.
۲. اخلاق در خانواده، سیدعلی اکبر حسینی، انتشارات اسلامی.
۳. دیدن و شنیدن سخنرانی و مشاوره، روان‌شناسی، در مورد تلویزیون و رادیو (استاد راشد یزدی، هزار راه نرفته، برنامه خانواده).



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «رفتار عروس با مادرشوهر»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۹/۲۰.    



جعبه ابزار