• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

راهکارهای جذب جوانان در کانون‌ها

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: جذب جوانان، کانون.

پرسش: چون من به عنوان یکی از مسئولین کانون‌ها در حال فعالیت هستم، پیشنهاد می‌کنید برای جذب افراد بیش‌تر چه کارهایی انجام بدهیم؟

پاسخ:




چند راهکار عمومی برای نیل به مقصود شما ارائه می‌گردد:

۱.۱ - اخلاق عملی

یکی از مهم‌ترین عوامل جذب، نحوه رفتار کسانی است که در کانون فعالیت می‌کنند. اگر اخلاق و رفتار اعضای کانون منطبق بر ارزش‌های اسلامی و سیره پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) باشد، بدون این‌که تبلیغات دیگر چندان مورد استفاده قرار گیرد، خودبه‌خود افراد را به سوی کانون و اهداف الهی آن جذب می‌کند. در گسترش اسلام و جذب مردم به سوی پیامبر (صلی‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم) نیز مهم‌ترین عامل، حسن سلوک و رفتار پسندیده رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) با مردم بوده است.

۱.۲ - اردو

برگزاری اردوهای مختلف تفریحی، زیارتی، فرهنگی، نقش بسیار سازنده‌ای در تربیت و رشد افراد داشته و با توجه به جذابیت آن، قشر وسیعی از جوانان را به خود جذب می‌کند؛ البته اردو باید به گونه‌ای دل‌پذیر برگزار شده و باعث شود تا شرکت‌کنندگان در اردو علاوه بر تفریح و سیاحت با خلق و خوی پسندیده اعضای کانون نیز آشنا شده و ارتباط آنان با نیروهای فرهنگی برقرار گردد. ضمناً تناسب اردو و مکان آن با ویژگی‌های شرکت‌کنندگان نیز باید در نظر گرفته شود؛ به عنوان نمونه برای جوانان با گرایش‌های مختلف، بازدید از مراکز صنعتی، تاریخی، مناطق جنگلی، کوهنوردی و پیک‌نیک در مناطق خوش آب‌و‌هوا، از جذابیتی خاص برخوردار است.

۱.۳ - برگزاری مراسم‌ها

برگزار کردن مراسم‌های گوناگون هم‌زمان با مناسبت‌های دینی و انقلابی، مراسم شبی با قرآن، شب شعر، شب خاطره، دعای ندبه، کمیل یا توسل نیز اگر با رعایت اصولی چون اختصار، جذابیت و جوان‌پسندی انجام گیرد، نقش مؤثری در جذب جوانان به سوی فعالیت‌های کانون خواهد داشت.

۱.۴ - برگزاری مسابقه

مسابقات گوناگون هنری، ورزشی، علمی، دینی، سیاسی و... نیز اگر با در نظر گرفتن جوایز مطلوب برگزار شده و سؤالات آن نیز با کارشناسی انتخاب شود، عاملی مهم در ایجاد ارتباط جوانان با کانون به شمار می‌آید.

۱.۵ - کلاس‌های فوق برنامه

کانون می‌تواند با استفاده از مربیان متعهد و مجرب، دوره‌های آموزشی خاصی در زمینه‌های مختلف علمی، هنری، فرهنگی، دینی، ورزشی و غیره برگزار کند. اگر مربیان این کلاس‌ها از روش و منش اسلامی برخوردار باشند، به‌راحتی می‌توانند با استفاده از کلاس‌های مذکور، زمینه جذب افراد را به کانون فراهم سازند.

۱.۶ - نوارخانه و کتاب‌خانه

تأسیس نوارخانه و کتاب‌خانه با بهره‌گیری از کتاب‌ها و نوارهای مفید که به طرح مشکلات امروزی جوانان بپردازد نیز، راهی برای ایجاد ارتباط جوانان و رشد آنان به شمار می‌رود.

۱.۷ - گفت‌وگو با صاحب نظران

کانون می‌تواند با دعوت از کارشناسان خبره در زمینه مسائل مختلف تربیتی، اجتماعی، سیاسی، دینی، اقتصادی و غیره و تشکیل جلسات بحث و گفت‌وگو، زمینه را برای بررسی مشکلات جوانان و ارائه راه‌حل برای آن‌ها فراهم کرده و به تبع ایجاد ارتباط آنان با کانون را مسبب گردد.

۱.۷.۱ - طرح موضوعات دیگر

برخی موضوعاتی که طرح آن‌ها برای جوانان مفید بوده و با استقبال آن‌ها مواجه می‌شود، عبارت است از:
ازدواج و شرایط انتخاب همسر، موفقیت تحصیلی، انتخاب رشته تحصیلی، اعتیاد، تهاجم فرهنگی، شیوه تعامل با خانواده و آیین دوست‌یابی.


در پایان لازم است خاطرنشان سازیم که با توجه به این‌که لازمه حرکت درست فرهنگی کانون، آشنایی کافی مسئولین آن با مبانی فرهنگی دینی است، لازم است مسئولین کانون با برگزار کردن جلسه‌ای هفتگی، با یک سیر مطالعاتی، گامی جدی در شناخت دین و مسائل مربوط به آن بردارند.
در این زمینه پیشنهاد می‌شود با مشورت با برخی کارشناسان محلی و غیر محلی، برنامه‌ای جهت این امر تنظیم کرده و با توکل بر خدا و همت عالی به انجام آن مبادرت ورزید.
از خداوند متعال موفقیت شما را در جهت کسب رضایت الهی و آشنا ساختن نسل جوانان با زیبایی‌های فرهنگی اهل بیت (علیهم‌السلام) خواستاریم.



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «راهکارهای جذب جوانان در کانون‌ها»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۱۲/۰۷.    



جعبه ابزار