• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

جنت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



پرسش:آیا اهل سنت بهشت میروند؟
پاسخ:



امامت و ولایت دوازده امام معصوم(ع) منصب الهی است و در تأمین سعادت انسان، همتای قرآن کریم است.


از این رو کسی که به خاطر عناد و لجاجت از پذیرش مسئله امامتِ کسانی که از طرف رسول خدا(ص) معیّن شده اند سرباز زند و تسلیم این حقیقت نشود اهل جهنم است، ولی کسی که عدم اعتقادش به امامت از روی لجاجت نباشد بلکه به خاطر این باشد که مسئله برایش روشن نشده باشد که اگر روشن می شد ایمان می‌آورد و طبق دستور آنان عمل می کرد، کارش با خدا است؛ یعنی ممکن است مشمول رحمت واسعه حق قرار گیرد.


قرآن می فرماید: "رسول خدا! آن چه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ کن، و اگر این مأموریت را انجام ندهی، رسالت خود را انجام نداده ای".
این آیه شریفه که در شأن علی(ع) و در مورد امامت وی نازل شده است،
[۳] واحدی، اسباب النزول، ص ۱۳۵.
به روشنی بیان می کند آن چه که رسول خدا(ص) مأمور به ابلاغ آن (امامت) بود، به مرتبه ای از اهمیت است که خدا می فرماید: "اگر ابلاغ نکنی، تبلیغ رسالت نکرده ای" از این جا معلوم می شود که امامت همانند رسالت نقش تعیین کننده در خوشبختی انسان دارد.


حضرت درروایتی اهل بیت خود را به کشتی نوح تشبیه کرده است که هر که بر آن سوار شد از امواج طوفان رَسْت و هر که از آن تخلف جست غرق امواج گشت.
[۴] حاکم، مستدرک، ج ۲، ص ۱۵۱.



در حدیث دیگر از آن حضرت می خوانیم "هر کس بمیرد در حالی که امامش را نشناسد به مرگ جاهلی از دنیا رفته است".


امام صادق(ع) فرمود: "هر کس ما را بشناسد مؤمن است و هر کس منکر ما باشد کافر است".


دخالت شناخت امام و اعتقاد به او در سعادت انسان از دو جهت است: یكی این كه شناخت خدا و شئون او بدون معرفت امام كامل نمی گردد، دیگر این كه بدون معرفت امام به دست آوردن برنامه كامل و صحیح ممكن نیست.


این نكته را نیز باید متذكر شد كه غالب اهل سنت دشمن حضرت علی محسوب نمی شوند و این كه امامت به معنائی كه در نزد شیعیان وجود دارد را قبول ندارند از روی لجاجت و عناد نیست بلكه به همان معنائی كه گفته شد از روی نا آگاهی و یا نفهمیدن معنای اصلی روایاتی مانند آن چه در واقعه غدیر اتفاق افتاد می باشد. مثلا معنای مولی را به معنای دوست می فهمند.بنابر این نمی توان در مورد چنین كسانی نظر قاطع صادر كرد.


۱. مرتضی مطهری، عدل الهی، ص ۴۲۶.    
۲. مائده/سوره۵،آیه ۶۷.    
۳. واحدی، اسباب النزول، ص ۱۳۵.
۴. حاکم، مستدرک، ج ۲، ص ۱۵۱.
۵. بحارالانوار، ج ۲۳، ص ۸۹، حدیث ۳۵.    
۶. اصول کافی، ج ۱، ص ۱۸۷،    



شهرسوال.    

مستضعفین

رده‌های این صفحه : کلام | مستضعفین فکری | معاد شناسی




جعبه ابزار