• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

انقطاع روح

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: انقطاع روح، خواب، مرگ، روح، تنفس مصنوعی.

پرسش: مادرم دو ماه پیش فوت کرد و من در آن هنگام بالای سرش بودم، دیدم که ناگهان دچار تنگی نفس شد و نفسش به شماره افتاد و تمام کرد. ولی دکترها دوباره او را زنده کردند و ۱۰ساعت در اتاق با تنفس مصنوعی زنده بود و بی‌هوش، ولی پس از آن از دنیا رفت. سؤالم این است: آن موقع که حدود دو دقیقه مادرم نفس نمی‌کشید، روح از بدنش خارج شده و دوباره برگشته یا این‌که روح کلاً از بدن خارج شده و در موقع احیا توسط دکترها هم روح در بدن نبوده است؟ انقطاع کامل روح کی رخ داده است؟

پاسخ:



در طول زندگی انسان‌ها به‌صورت مکرر، جدایی روح از بدن حاصل می‌شود؛ ولی نه به‌صورت کلی، بلکه به‌صورت انقطاع ناقص. یکی از این موارد، زمان خواب است. وقتی کسی به خواب می‌رود، روح او به‌صورت ناقص بدن را رها می‌کند. شاهد این مدعا، این آیه قرآن است که می‌فرماید:

۱.۱ - آیه ۴۲ سوره زمر

«اللَّهُ یَتَوَفَّی الْأَنْفُسَ حینَ مَوْتِها وَ الَّتی‌ لَمْ تَمُتْ فی‌ مَنامِها فَیُمْسِکُ الَّتی‌ قَضی‌ عَلَیْهَا الْمَوْتَ وَ یُرْسِلُ الْأُخْری‌ إِلی‌ أَجَلٍ مُسَمًّی»؛ خداوند ارواح را هنگام مرگ قبض می‌کند، و ارواحی را که نمرده‌اند نیز هنگام خواب می‌گیرد؛ سپس ارواح کسانی که فرمان مرگشان را صادر کرده، نگه می‌دارد و ارواح دیگری را (که باید زنده بمانند) باز می‌گرداند تا سرآمدی معین. در این امر نشانه‌های روشنی است برای کسانی که اندیشه می‌کنند!

در بخش ابتدایی این آیه شریفه چنین می‌فرماید: «روح کسانی را که وقت مرگشان فرا رسیده، نزد خود نگه می‌دارد»؛ یعنی وقتی کسی زمان مرگش فرا رسد، خدا روح او را نگه می‌دارد و از فرستادن دوباره آن به بدن جلو گیری می‌کند. بنابراین زمانی انقطاع اصلی ایجاد شده که روح بازگشتی نداشته است.


۱. زمر (۳۹)، آیه ۴۲.    



پایگاه اسلام کوئست.    



جعبه ابزار