• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

افطار روزه مستحبی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: افطار، روزه مستحبی.

پرسش: در صورتی که شخصی روزه مستحبی گرفته باشد و مؤمنی به او غذایی تعارف کند، مستحب است چه کاری می‌تواند انجام دهد تا روزه خود را افطار کند؟ چرا افطار کردن روزه مستحبی به تعارف برادر مؤمن بیش‌تر اجر دارد؟

پاسخ: مطابق آن‌چه در رساله مراجع بزرگوار بیان شده است، این‌گونه است که اگر كسى روزه مستحبى بگيرد، واجب نيست آن را به آخر برساند؛ بلكه اگر برادر مؤمنش او را به غذا دعوت كند، مستحب است دعوت او را قبول كند و در بین روز افطار نمايد.



اگر به روزه‌دار که روزه مستحبی دارد، غذا و مواد خوردنی تعارف کنند، می‌تواند نخورد و روزه خود را نگه دارد؛ ولی مستحب است؛ یعنی ثواب بیش‌تر دارد که روزه را بخورد.

۱.۱ - روایتی از امام صادق

امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند: كسى كه بر برادر مؤمنش وارد شود، در حالى كه روزه‌دار مى‌باشد، اگر روزه‌اش را افطار كند، دو اجر و ثواب برايش مى‌باشد، يک اجر به خاطر اين كه نیت روزه داشته و اجر ديگر به خاطر ادخال سرور بر برادر مؤمنش.

۱.۲ - روایتی از داوود رقی

محمد بن حسن از محمد بن حسن الصفّار، از محمد بن عیسی، از حسن بن ابراهیم، از سفيان، از داود رقّی، وى مى‌گويد:
از حضرت اباعبداللَّه علیه‌السلام شنيدم كه مى‌فرمودند:
افطار نمودن تو در منزل برادر مؤمن و مسلمانت هفتاد يا نود برابر از روزه داشتنت برتر و افضل مى‌باشد.

۱.۳ - روایتی از ابن دراج

هم‌چنین احمد بن محمد، از سعد بن عبداللَّه، از محمد بن حسین، از صالح بن عقبه، از جمیل بن درّاج، وى مى‌گويد: حضرت ابوعبداللَّه (عليه‌السلام) فرمودند:
هر روزه‌دارى كه بر برادر مؤمنش وارد شود و نزد او افطار كرده و وى را از داشتن روزه خود مطلع نكرده تا به خاطر افطار منتى بر او نهاده باشد، حق عزوجل روزه يک سال را برايش منظور مى‌كند.


سایت حوزه نت، برگرفته از مقاله «افطار روزه مستحبی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۹/۱۰.    

سایت حوزه نت، برگرفته از مقاله «افطار روزه مستحبی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۹/۱۰.    



جعبه ابزار