• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نیروی خارق‌العاده یاران امام زمان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: یاران امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، نیرو، قدرت.

پرسش: آیا یاران امام زمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) هم نیروی خارق‌العاده دارند؟

پاسخ: یاران حضرت دارای توانمندی‌های خارق‌العاده هستند که به وسیله ابرها مسافرت و طی‌الارض می‌کنند، با فرشتگان همراه و همگام هستند و حتی بعضی از آنها از فرشتگان سبقت می‌گیرند و روی دریاها راه می‌روند و هودج‌های نوری در اختیار دارند و در هر کجای دنیا که باشد، به طور مستقیم با حضرت سخن می‌گویند و حضرت را می‌بینند و اگر بر کوه‌ها حمله‌ور شوند، آن‌ها را از جای برمی‌کَنند و با پرچم‌های خویش به هر شهری روی آورند، تحت سیطره خویش در می‌آورند، بر فراز اسب‌ها، چون عقاب چابک و چالاک‌اند و دارای قوّت و قدرت فوق‌العاده هستند.




طبق احادیث و اخبار متواتر و مسلمی که در منابع اهل سنت و تشیع وجود دارد، با قیام و ظهور قائم آل‌محمد (علیه‌السلام) تمام نظام و قدرت‌های ستمگر که به پیشرفته‌ترین سلاح و تکنولوژی عصر مجهزند، سرنگون می‌شوند و در سایه نظام و حکومت مقتدر حضرت مهدی (علیه‌السلام) جهان پر از جور و ستم، سرشار از عدل و داد می‌گردد و صلح و امنیت در سراسر گیتی پدید می‌آید و بدون تردید قیامی که منجر به نابودی ظلم و جور به طور کامل گردد و تمام قدرت‌های استکباری مجهز به تکنولوژی و سلاح‌های پیشرفته از بین برود، قطعاً در اثر رشادت و فداکاری‌های اصحاب و یاران آن حضرت است که امدادهای غیبی و عنایات ویژه خداوند سبحان را با خود دارند و در اثر لیاقت و شایستگی‌هایی که کسب کرده‌اند، خداوند توان و نیروی خارق‌العاده‌ای را به آن‌ها می‌بخشند.


در این زمینه احادیث و روایاتی که دلالت دارد بر این‌که یاران و اصحاب حضرت دارای نیروی خارق‌العاده‌اند، فراوان است که در اینجا به ذکر چند حدیث اکتفا می‌شود:

۱. از امام باقر و امام صادق (علیهما‌السلام) روایت شده که در تفسیر آیه مبارکه «وَلَئِنْ اَخَّرْنَا عَنْهُمُ الْعَذَابَ اِلَی اُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ» فرمودند: «شماری از امت آن‌ها اصحاب حضرت مهدی (علیه‌السلام) هستند که در آخر زمان به ۳۱۳ نفر مرد می‌رسند به تعداد اهل بدر، ‌ و آن‌ها همانند آمدن تکه‌های ابر در فصل پاییز، در یک ساعت گرد هم جمع می‌شوند».

۲. علی بن حمزه از ابوبصیر از امام صادق (علیه‌السلام) سخن لوط (علیه‌السلام) را نقل می‌کند که به قوم خود گفت: «لَوْ اَنَّ لِی بِکمْ قُوَّةً اَوْ آوِی اِلی رُکنٍ شَدِیدٍ‌ای کاش در برابر شما قدرتی داشتم، یا تکیه‌گاه و پشتیبان محکمی در اختیار من بود». نبوده مگر آرزوی قوّت قائم (علیه‌السلام)، و جز قدرت و قوّت اصحاب آن حضرت را یاد‌آور نشده است، و آنهایند رکن محکم؛ چون به یک مردی از آن‌ها قدرت چهل مرد داده می‌شود و قلب‌های استوارتر از پاره‌های آهن دارند، اگر از کوه‌های آهن عبور کنند، آن‌ها را از جای برمی‌کنند، شمشیرشان را بر زمین نمی‌گذارند تا خدای عزوجل از آن‌ها راضی گردد».
[۶] بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۲، ص۴۰۵ـ۴۰۶، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.


۳.مسعود بن سعد جعفی از جابر، از امام باقر (علیه‌السلام) نقل کرده است که فرمود: «خداوند متعال در دل شیعیان ما وحشت می‌اندازد؛ اما هنگامی که قائم ما (علیه‌السلام) قیام کند و مهدی ما (علیه‌السلام) ظهور کند، یک مرد از شیعیان پر جرأت‌تر از شیر، و کاری‌تر و نافذتر از نیزه خواهد بود».
[۷] اصفهانی، ابونعیم، حلیة الاولیاء، ج۳، ص۱۸۴.
[۹] بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۲، ص۴۹۹، باب ۹۴، ح۲۵، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.
[۱۰] حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۳، ص۵۵۷، باب ۳۲، ح۶۰۶.


۴. عبدالله بن حماد انصاری، از ‌جارود، از امام باقر (علیه‌السلام) روایت کرده که آن حضرت فرمود: «یاران و اصحاب قائم سیصد و سیزده مرد هستند ... که بعضی از آن‌ها در روز روی ابر راه می‌روند ... و بعضی از آنان بر فراش خویش خوابیده و صبحگاهان در مکه هستند».
و نیز احادیثی به همین مضمون با ‌اندک تفاوتی از مفضل بن عمر از امام صادق (علیه‌السلام)، و از ابوخالد کابلی، از علی بن الحسین (علیه‌السلام) یا از امام باقر (علیه‌السلام) و از محمد بن فضیل از امام رضا ‌(علیه‌السلام)
[۱۴] طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۲۴۱، انتشارات رضی، چاپ قم.
روایت شده است.

۵. علی بن حمزه از امام صادق (علیه‌السلام) روایت کرده که فرمود: «جوانان شیعه بر پشت بام‌های خود خوابیده‌اند که ناگهان در یک شب بدون هیچ قرار قبلی در مکه در اطراف صاحب خود حضرت مهدی (علیه‌السلام) جمع می‌گردند».
[۱۶] کاظمی، مصطفی بن ابراهیم، بشارة الاسلام، ص۱۹۸، باب ۲.


۶. ابوخالد کابلی از امام زین‌العابدین (علیه‌السلام) نقل کرده که فرمود: «کسانی که شب هنگام از بستر‌های خویش ناپدید و مفقود می‌شوند، سیصد ‌و ‌سیزده نفر به تعداد اهل بدر هستند که صبحگاهان در مکه حضور پیدا می‌کنند و این فرموده خداوند عزوجل است که فرمود: «هر کجا باشید، خداوند همگی شما را خواهد آورد» و آنان یاران قائم (علیه‌السلام) هستند».
[۱۹] حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۳، ص۴۹۱، فصل ۴، باب ۳۲، ح ۲۳۵.


۷. از امام صادق (علیه‌السلام) روایت شده که این آیه «اَیْنَمَا تَکُونُوا یَاْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعًا» درباره ناپدیدشدگان از اصحاب و یاران حضرت مهدی (علیه‌السلام) نازل شده است؛ چون آنان شبانگاهان از بستر خویش ناپدید شده و صبحگاهان در مکه دیده می‌شوند، و برخی از آنان به وسیله ابر سیر می‌کنند ... و آنهایی که در روز با ابر حرکت می‌کنند از نظر ایمان با عظمت و افضل‌تر از دیگران است».
[۲۳] حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۳، ص۴۹۳، فصل ۵، باب ۳۲، ح۲۴۶.


۸. محمد بن حنفیه، از امام علی (علیه‌السلام) وان حضرت از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) نقل می‌کند که حضرت فرمود: «حضرت مهدی از ما اهل بیت است که خداوند امر قیام حضرت را در یک شب سروسامان می‌بخشد».
[۲۵] نرشخی، محمد بن جعفر، تاریخ بخاری، ج۱، ص۳۱۷، ح ۹۹۴.



از این احادیث به خوبی استفاده می‌شود که یاران حضرت دارای توان و نیروی خارق‌العاده هستند؛ زیرا:

۳.۱ - دارا بودن نیروی چهل نفر

در این احادیث تصریح شده که یاران حضرت نیرو و قوّت چهل نفر را دارند و می‌توانند کوه‌ها را از جایش برکنند و از لسان حدیث استفاده می‌شود، که این قوّت و نیرو با صرف‌نظر از به‌کارگیری ابزارهای پیشرفته بشری عادی آن روز است.

۳.۲ - طی‌الارض یاران امام

احادیث مزبور به صراحت می‌رساند که یاران حضرت بدون استفاده از ابزار و وسیله‌های عصرش با نیرو و توانی که خداوند به آن‌ها عنایت می‌کند، به وسیله ابر و غیره در یک شب ناگهان طی‌الارض می‌کنند و در مکه حاضر می‌شوند و این قطعاً به وسیله هواپیما و یا سایر وسایل و ابزار زمانشان نیست؛ چون در روایات تعبیر مفقود و ناپدید شدن آمده است که آن‌ها از بستر خویش ناگهان مفقود می‌شود و تعبیر مفقود شدن در یک شب، درباره کسی که سفر عادی با هواپیما و غیره بکند، صحیح نیست و بدون تردید، گرد‌ آمدن یاران حضرت در یک شب در مکه معظمه از امور خارق‌العاده یاران حضرت (علیه‌السلام) است که در اثر لیاقت و شایستگی به آن دست یافته‌اند.

۳.۳ - بهره‌مندی از نیرویی الهی

در برخی از احادیث
[۲۶] طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۳۰۷، انتشارات رضی، چاپ قم.
[۲۷] بحرانی، سیدهاشم، البرهان، ج۱، ص۱۶۳، ح ۹.
[۲۸] صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، ص۴۸۵، فصل ۸، باب ۱، ح۴.
تصریح شده است که وقتی یاران حضرت در مکه حضور پیدا می‌کنند، اهل مکه از پذیرایی آن‌ها امتناع می‌ورزند و می‌گویند: اینها از کجا آمده‌اند؟ اینها نه برای حج و عمره آمده‌اند و نه برای تجارت و سیاحت، و نه با هیچ قافله و سیاره‌ای آمده‌اند. در گفت‌وگوهای اهل مکه، که برخی احادیث به آن‌ها اشاره دارد، آمدن یاران حضرت را با هر گونه سیاره و هوا‌پیما نفی می‌کند.
[۲۹] عبدالله عبدالهادی، المهدی و اطباق النور، بیروت، مؤسسة بلاغ، ص۷۲-۷۷.
[۳۰] کاظمی، مصطفی بن ابراهیم، بشارة الاسلام، ص۲۳۸.
بلکه آنان به وسیله عنایت و قوت و نیرویی که خداوند در اختیار آن‌ها قرار داده طی‌الارض کرده و در خدمت حضرت رسیده‌اند.

۳.۴ - در اختیار داشتن هودج‌های نوری

در برخی احادیث تصریح شده است که یاران حضرت در یک ساعت، همانند ابرهای متفرق و پاره پاره‌ پاییزی جمع می‌شوند و بی‌تردید اجتماع سیصد و سیزده نفر بدون قرار قبلی و ناگهانی و آن هم در یک ساعت، سازگاری با سفر عادی به وسیله هواپیما که نیازمند گذرنامه، ویزا، و تهیه سایر مقدمات سفر است، آن هم از کشور‌های مختلف دنیا، ندارد؛ بلکه این عمل خارق‌العاده یکی از شاخصه‌ها و ویژگی‌های یاران حضرت است، که به وسیله ایمان، و شایستگی به آن می‌رسند و مورد لطف و عنایت خداوند قرار می‌گیرند؛ چنا‌ن‌که خود حضرت مورد لطف و عنایت خاصه خداوند است که امام باقر (علیه‌السلام) در تفسیر مبارکه کلام خداوند «یَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْاِنْسِ اِنِ اسْتَطَعْتُمْ اَنْ تَنْفُذُوا مِنْ اَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْاَرْضِ فَانْفُذُوا لَا تَنْفُذُونَ اِلَّا بِسُلْطَانٍ»
[۳۱] طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۳۰۷، انتشارات رضی، چاپ قم.
[۳۲] بحرانی، سیدهاشم، البرهان، ج۱، ص۱۶۳، ح ۹.
[۳۳] صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، ص۴۸۵، فصل ۸، باب ۱، ح۴.
می‌فرماید: «حضرت قائم با هفت هودج از نور در پشت کوفه فرود می‌آید و کسی نمی‌داند که آن حضرت در کدام یکی از هودج‌ها است». و بدون تردید اسباب و ابزار قدرتمندی که در اختیار حضرت و یارانش است، در اثر عنایت ویژه خداوند سبحان است و مافوق توانمندی‌های عادی بشری آن روز است که این‌گونه هودج‌های نوری در اختیار دیگران نخواهد بود.

علاوه بر این در روایات آمده است که از جمله یاران حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) حضرت خضر، حضرت الیاس و حضرت عیسی هستند و در جای خود به اثبات رسیده است که پیامبران دارای اعجاز و نیروی خارق‌العاده هستند.


یاران حضرت دارای توانمندی‌های خارق‌العاده هستند که به وسیله ابرها مسافرت و طی‌الارض می‌کنند، با فرشتگان همراه و همگام هستند و حتی بعضی از آنها از فرشتگان سبقت می‌گیرند
[۳۴] طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۲۴۱، قم، انتشارات رضی.
و روی دریاها راه می‌روند و هودج‌های نوری در اختیار دارند و در هر کجای دنیا که باشد، به طور مستقیم با حضرت سخن می‌گویند و حضرت را می‌بینند و اگر بر کوه‌ها حمله‌ور شوند، آن‌ها را از جای برمی‌کَنند و با پرچم‌های خویش به هر شهری روی آورند، تحت سیطره خویش در می‌آورند، بر فراز اسب‌ها، چون عقاب چابک و چالاک‌اند و دارای قوّت و قدرت فوق‌العاده هستند.



۱. المهدی و اطباق النور، تألیف عبدالله، عبدالهادی.
۲. چشم‌اندازی به حکومت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) نجم‌الدین طبسی، قم، انتشارات دفتر تبلیغات، چ۳، ۱۳۸۰ش.


۱. هود/سوره۱۱، آیه۸.    
۲. بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۳، ص۲۴۱، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.    
۳. هود/سوره۱۱، آیه۸۰.    
۴. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال‌الدین، ص۶۷۳، باب ۵۸، ح ۲۶، تهران، مکتبة الصدوق.    
۵. بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۳، ص۲۴۱، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.    
۶. بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۲، ص۴۰۵ـ۴۰۶، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.
۷. اصفهانی، ابونعیم، حلیة الاولیاء، ج۳، ص۱۸۴.
۸. بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۳، ص۲۹۸، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.    
۹. بلخی قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج۲، ص۴۹۹، باب ۹۴، ح۲۵، ترجمه سیدمرتضی توسلیان، چاپ بوذر جمهری.
۱۰. حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۳، ص۵۵۷، باب ۳۲، ح۶۰۶.
۱۱. نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبة، ص۳۱۵، چاپ تهران، مکتبة الصدوق.    
۱۲. نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبة، ص۳۱۳، چاپ تهران، مکتبة الصدوق.    
۱۳. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال‌الدین، ص۶۷۲، باب ۵۸، ح۲۴، تهران، مکتبة الصدوق.    
۱۴. طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۲۴۱، انتشارات رضی، چاپ قم.
۱۵. نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبة، ص۳۱۶، باب ۲۱، ح۱۱، چاپ تهران، مکتبة الصدوق.    
۱۶. کاظمی، مصطفی بن ابراهیم، بشارة الاسلام، ص۱۹۸، باب ۲.
۱۷. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال‌الدین، ص۶۵۴، باب ۵۷، ح۲۱، تهران، مکتبة الصدوق.    
۱۸. حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۵، ص۲۳۳.    
۱۹. حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۳، ص۴۹۱، فصل ۴، باب ۳۲، ح ۲۳۵.
۲۰. بقره/سوره۲، آیه۱۴۸.    
۲۱. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال‌الدین، ص۶۷۲، باب ۵۸، ح۲۴، تهران، مکتبة الصدوق.    
۲۲. حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۵، ص۱۱۱.    
۲۳. حر عاملی، محمد بن حسن، اثبات الهداة، ج۳، ص۴۹۳، فصل ۵، باب ۳۲، ح۲۴۶.
۲۴. ابن ابی‌شیبة، ابوبکر، مصنف ابن‌ابی‌شیبه، ج۷، ص۵۱۳، ح۳۷۶۴۴.    
۲۵. نرشخی، محمد بن جعفر، تاریخ بخاری، ج۱، ص۳۱۷، ح ۹۹۴.
۲۶. طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۳۰۷، انتشارات رضی، چاپ قم.
۲۷. بحرانی، سیدهاشم، البرهان، ج۱، ص۱۶۳، ح ۹.
۲۸. صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، ص۴۸۵، فصل ۸، باب ۱، ح۴.
۲۹. عبدالله عبدالهادی، المهدی و اطباق النور، بیروت، مؤسسة بلاغ، ص۷۲-۷۷.
۳۰. کاظمی، مصطفی بن ابراهیم، بشارة الاسلام، ص۲۳۸.
۳۱. طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۳۰۷، انتشارات رضی، چاپ قم.
۳۲. بحرانی، سیدهاشم، البرهان، ج۱، ص۱۶۳، ح ۹.
۳۳. صافی گلپایگانی، لطف‌الله، منتخب‌الاثر، ص۴۸۵، فصل ۸، باب ۱، ح۴.
۳۴. طبری، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص۲۴۱، قم، انتشارات رضی.




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «نیروی خارق‌العاده یاران امام زمان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۹/۱۷.    







جعبه ابزار