• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

محشور شدن با اهل بیت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: دین، محبت، دوستی، دوستان خدا، تبعیت از اهل بیت.

پرسش: آیا این جمله صحیح است که: «انسان هر کسی را دوست داشته باشد، با همان شخص محشور می‌شود»، آیا روایت یا حدیثی در این باره هست؟

پاسخ: دوستی و محبت با دوستان خدا، وقتی اثر کامل خود را خواهد داشت که به تبعیت از دین، پیامبر و اهل بیت (علیهم‌السلام) بینجامد. وقتی این تبعیت کامل شود، فرد به عنوان عضوی از مجموعه اهل بیت (علیهم‌السلام) قرار می‌گیرد. روایات زیادی از اهل بیت (علیهم‌السلام) تحت عنوان «محشور شدن با اهل بیت (علیهم‌السلام)» وجود دارد که به عنوان یکی از آثار دوستی با اهل بیت (علیهم‌السلام) شمرده شده است.



در منابع روایی اهل بیت (علیهم‌السلام) از دین به محبت تعبیر شده است تا جایی که فرموده‌اند: «هل الدین الّا الحبّ؛ دین چیزی جز نیست»؛ دوستی با دوستان خدا و البته دشمنی با دشمنان خدا.


این دوستی و محبت وقتی اثر کامل خود را خواهد داشت که به تبعیت و پیروی از دین و محبوبان آن یعنی پیامبر و اهل بیت (علیهم‌السلام) منجر شود.

۲.۱ - سخن خداوند متعال

قرآن کریم از زبان حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) می‌فرماید: «فَمَنْ تَبِعَنی فَانَّهُ مِنّی؛ هر کس از من پیروی کند، از شیعیان و دوستان من است».


وقتی این تبعیت کامل شود، فرد به عنوان عضوی از مجموعه اهل بیت (علیهم‌السلام) قرار می‌گیرد.

۳.۱ - سخن پیامبر درباره سلمان

تا جایی که پیامبر (صلی‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم) درباره سلمان می‌فرماید: «سلمان از ما اهل بیت است»؛ در نتیجه، به جای سلمان فارسی باید گفت: سلمانِ محمدی.


روایات زیادی از اهل بیت (علیهم‌السلام) تحت عنوان «محشور شدن با اهل بیت (علیهم‌السلام) وجود دارد که به عنوان یکی از آثار دوستی با اهل بیت (علیهم‌السلام) شمرده شده است.


در تعداد زیادی از این روایات، جمله مشابه سؤال مورد نظر آمده است که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌شود:

۵.۱ - دوستی برای خدا

أ. پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) فرمودند: «مَنْ احَبّنا اهل البیت فی اللهِ حُشِرَ مَعَنا و ادخَلْناهُ مَعَنا الجنّةَ؛ هر که ما اهل بیت را به خاطر خدا دوست داشته باشد، با ما محشور شود و او را با خود به بهشت بریم».

۵.۲ - همراهی با اهل بیت در قیامت

ب. پیامبر (صلی‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم) فرمودند: «مَنْ اَحَبّنا کانَ مَعَنا یَومَ القیامَةِ وَ لَوْ اَنَّ رَجُلاً اَحَبَّ حَجَراَ لَحَشَرَهُ اللهُ مَعَه؛ هر که ما را دوست بدارد، روز قیامت با ما خواهد بود. انسان اگر سنگی را دوست بدارد، خداوند او را با همان سنگ محشور می‌کند».


۱. اهل بیت در قرآن و حدیث، محمد، محمدی ری‌شهری.
۲. میزان الحکمة، محمد محمدی ری‌شهری.
۳. عشق برتر، جواد محدثی.


۱. محمدی ری‌شهری، محمد، میزان الحکمه، ج۴، ص۲۰۴، انتشارات دارالحدیث، حرف «ح».    
۲. ابراهیم/سوره۱۴، آیه۳۷.    
۳. محمدی ری‌شهری، محمد، اهل بیت (علیهم‌السلام) در قرآن و حدیث، ج۲، ص۶۶۰ و ۶۶۱، ترجمه حمیدرضا شیخی و حمیدرضا آژیر، قم، دارالحدیث، چاپ دوم، ۱۳۸۰.    
۴. محمدی ری‌شهری، محمد، اهل بیت (علیهم‌السلام) در قرآن و حدیث، ج۲، ص۶۶۰ و ۶۶۱، ترجمه حمیدرضا شیخی و حمیدرضا آژیر، قم، دارالحدیث، چاپ دوم، ۱۳۸۰.    




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «محشور شدن با اهل بیت»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۳/۲۷.    



جعبه ابزار