• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صلوات بر پیامبر اکرم

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: صلوات، صلوات فرستادن، صلوات بر پیامبر، فایده صلوات.
پرسش: آیا صلوات ما موجب بالا رفتن مقام پیامبر است؟
پاسخ:



صلوات بر پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله دارای جنبه‌های مختلفی است که به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:

۱.۱ - أ. دستور خداوند

صلوات دستور خداوند متعال در قرآن مجید است که می‌فرماید:" إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیما" یعنی:" خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود می‌فرستد ای کسانی که ایمان آورده‌اید، بر او درود فرستید و سلام گویید و کاملًا تسلیم (فرمان او) باشید."
پس بندگان خدا وظیفه دارند امر خداوند را اطاعت کرده و بر آن‌ها درود بفرستند.

۱.۲ - تقدیر و تشکر از زحمات پیامبر و اهل بیت

صلوات و درود بر پیامبر در حقیقت، تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش‌های پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و اهل بیت اوست که سال‌ها با راستی و درستی در بین جامعه زیسته و همه سختی‌ها و ناملایمات را در راه هدایت بشر تحمل کرده و اسوه و نمونه انسان کامل شدند. بر این اساس آنان قطعاً مستحق تقدیر و تشکر می‌باشند که کم‌ترین درجه این تشکر ذکر صلوات بر آن حضرت می‌باشد که حتی اگر ایشان به این صلوات نیازی نداشته باشند، ما به‌عنوان کسی که از زحمات آنان بهره‌مند هستیم، وظیفه داریم که قدر‌شناس باشیم.

۱.۳ - فایده صلوات بر پیامبر

۳. فایده صلوات بر خاندان پیامبر چیست؟ آنها که نیازی به درود و صلوات ‌ما ندارند.‌

۱.۳.۱ - دیدگاه علامه طباطبایی

مرحوم علامه طباطبایی به فردی که چنین سؤالی از ایشان پرسیده بود، پاسخ ‌لطیفی داده‌اند مبنی بر این‌که:

صلواتی که ما می‌فرستیم اولاً، از خودمان چیزی اهدا نمی‌کنیم؛ بلکه به خدا عرض می‌کنیم و از او می‌خواهیم که بر پیامبر و خاندانش رحمت ویژه بفرستد و ثانیاً، گرچه این خاندان نسبت به ما محتاج نیستند، ولی به ذات اقدس اله ‌نیازمندند و باید دائماً فیض الهی بر آنها نازل شود. ما با این صلوات در واقع خود را به این خاندان نزدیک کرده‌ایم. بعد در ضمن مثالی فرموده‌اند: اگر باغبانی در باغی که همه‌ ‌گل‌ها و میوه‌هایش مِلک صاحب باغ است، کار کند و از صاحب باغ حقوق بگیرد و روز عید، یک دسته گل از باغ تهیه کند و به حضور صاحب باغ ببرد، آیا عمل او موجب تقرب به‌ صاحب باغ هست یا نه؟ مسلماً هست. این عمل نشانه ادب باغبان است. صلوات هم ‌ادب ما را ثابت می‌کند؛ واِلا ما که از خودمان چیزی نداریم؛ بلکه از ذات اقدس اله مسئلت ‌می‌کنیم که بر مراتب و درجات این بزرگواران بیفزاید و همین عرض ادب برای ما باعث تقرب است.‌


۱. احزاب (۳۳)، آیه ۵۶.    



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : اخلاق اسلامی | دعا | صلوات




جعبه ابزار