• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

روز حج اکبر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حجّ، سال، حجّ اکبر.

پرسش: حج اکبر چه روزی است؟



۱.شایع است که هر گاه روز عرفه با جمعه مصادف شود، حجّ آن سال، «حجّ اکبر» نامیده می‌شود؛ ولی در روایات اسلامی، مستندی برای این قول، نیافتیم.حجّ اکبر، در زبان احادیث، حجّ مشتمل بر وقوف در مَشعَر و عرفات و مناسک منا است (همان حجّ تمتُّع)؛ در مقابل حجّ اصغر که به عمره مفرده اطلاق می‌شود.)
۲ ـ «یوم الحجّ الاکبر» که در آیه سوم سوره برائت آمده است، در بسیاری از احادیث، تطبیق به روز عید قربان شده و در برخی، روز عرفه دانسته شده است.

۱.۱ - دو حدیث

دو حدیث در این موضوع:

۱.۱.۱ - روایت عمر بن اذینه

«عُمَرُ بنُ اذَینَةَ عَنِ الاِمامِ الصّادِقِ (علیه‌السّلام): سَاَلتُهُ عَن قَولِهِ تَعالی: «الحَجِّ الاَکبَرِ، فَقالَ: الحَجُّ الاَکبَرُ الوُقوفُ بِعَرَفَةَ و رَمیُ الجِمارِ، و الحَجُّ» الاَصغَرُ العُمرَةُ؛ عمر بن اذینه: از امام صادق (علیه‌السّلام) درباره کلام خدا «الحجّ الاکبر» پرسیدم. فرمود: حج اکبر، وقوف در عرفات و رمی جمرات است و حج اصغر، عمره است.

۱.۱.۲ - روایت معاویة بن عمار

«مُعاوِیَةُ بنُ عَمّار: سَاَلتُ اباعَبدِاللّهِ (علیه‌السّلام) عَن یَومِ الحَجِّ الاَکبَرِ، فَقالَ: هُوَ یَومُ النَّحرِ، و الحَجُّ الاَصغَرُ العُمرَةُ؛ معاویة بن عمار: از امام صادق (علیه‌السّلام) درباره «روز حجّ اکبر» پرسیدم. فرمود: روز عید قربان است و حج اصغر، عمره است.»


۱. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۴، ص۲۶۴، ح۱.    
۲. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ص۴، ص۲۹۰، ح۱.    



حدیث‌نت، برگرفته از مقاله «روز حج اکبر» تاریخ بازیابی۱۳۹۷/۷/۲.    


رده‌های این صفحه : حج




جعبه ابزار