• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

راه‌های از بین بردن علاقه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: علاقه، احساسات، ازدواج.

پرسش: به پسر عمه‌ام علاقه‌مند بودم تا این‌که او ازدواج کرد؛ لذا خیلی ناراحت شدم. حالا هم احساس می‌کنم به او علاقه دارم؛ ولی سعی می‌کنم او را فراموش کنم، شما به من بگویید چه‌گونه او را فراموش کنم؟

پاسخ:




علاقه انسان به جنس مخالف امری است طبیعی، که برای هر انسانی پیش می‌آید. این علاقه‌ها ممکن است منجر به علاقه شدید و نیز ازدواج بشود یا با مانعی روبه‌رو شود و به‌تدریج سرد شود. به نظر می‌رسد علاقه شما از قِسم دوم باشد.


برای این‌که بتوانید این علاقه را که احتمالاً شدید نیز هست، از وجودتان ریشه‌کن کنید، نکاتی را خدمتتان عرض می‌کنیم. باشد که مثمر ثمر باشد و شما را در این راه یاری رساند:

۲.۱ - پنهان کردن علاقه

علاقه‌ای که به پسر عمه‌تان دارید، مسئله‌ای است که اگر آن را به دیگران اظهار کنید یا درباره آن گفت‌وگو و فکر کنید، باعث بیش‌تر شدن علاقه و رسمیت بخشیدن به آن می‌شود. در چنین صورتی فراموشی علاقة‌تان سخت‌تر می‌گردد. پس بهتر است آن را به کسی نگویید. از طرفی این مسئله سرّی است که در آینده ممکن است برایتان دردسر‌آفرین باشد و در زندگی مشترکی که تشکیل می‌دهید مشکلاتی ایجاد کند. اگر طرف مقابل (همسر آینده‌تان) بفهمد، باعث کاهش محبت او نسبت به شما می‌گردد. پس آن را کتمان کنید و به هیچ‌کس نگویید.
[۱] احمدی، علی‌اصغر، تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، انجمن اولیا و مربیان.


۲.۲ - اثرات منفی در زندگی آینده

علاقه شما نسبت به پسر عمه‌تان باعث می‌شود در آینده هنگام ازدواج با مشکلاتی روبه‌رو شوید. از جمله این‌که نمی‌توانید همسرتان را آن‌طور که شایسته است، دوست بدارید. علت این امر هم در این است که به شخص دیگری غیر از همسرتان نیز علاقه‌مند بوده‌اید و محبت به همسرتان شکننده می‌باشد و همیشه با خودتان خواهید گفت اگر با او ازدواج می‌کردم، این مشکلات پیش نمی‌آمد. پس بهتر است دلتان را از محبت پسر عمه‌تان خالی کنید تا اگر ازدواج کردید، زندگی خوبی داشته باشید.
[۲] احمدی، علی‌اصغر، تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، ص۳۳۳، انجمن اولیا و مربیان.


۲.۳ - علاقه یک‌طرفه

اگر پسر عمة‌تان به شما علاقه داشت، آن‌طور که شما به او علاقه داشتید، پس نباید با شخص دیگری ازدواج می‌کرد. معلوم است که چنین علاقه‌ای از طرف او نسبت به شما در میان نبوده است؛ پس عقل حکم می‌کند که چنین علاقه‌ای که یک طرفی است، فایده‌ای ندارد و به سر منزل نمی‌رسد و درست نیست به کسی که بر شما علاقه ندارد، علاقه‌مند باشید. معلوم است معیارهای همسر مطلوبش را در شما ندیده است و به سراغ کسی رفته که مورد پسندش بوده است.
[۳] احمدی، علی‌اصغر، تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، ص۳۳۰، انجمن اولیا و مربیان.

شما با مطالعه کتاب‌هایی که معرفی خواهد شد نیز در پی به دست آوردن ملاک‌های همسری مطلوب و هم‌سنخ خود باشید.

۲.۴ - سرد شدن علاقه‌های احساسی

در نظر داشته باشید که گاهی جوانان براساس غلبه احساس بدون در نظر گرفتن همه ابعاد زندگی مشترک احساس علاقه می‌کنند، طبق نظر علما و روان‌شناسان، این علاقه‌ها در تنش و سختی‌های زندگی رنگ می‌بازد و به سردی گرایش پیدا می‌کند.

۲.۵ - راضی بودن به مصلحت خداوند

معلوم نیست بر فرض این‌که او شما را دوست هم داشت، این دوست داشتن به نفع شما و مصلحت شما بود یا نه؟ چه‌بسا مصلحت شما در این بوده که با او ازدواج نکنید و در موقع مقرر، با شخص دیگری که برای شما خیلی بهتر و با ویژگی‌های مناسب‌تر است، ازدواج کنید. پس به مصلحت الهی راضی باشید و در این کارها امر را به دست خداوند بسپارید و از او بخواهید که خیر و صلاح شما هر چه باشد، آن را انجام دهد.

۲.۶ - یاری خواستن از معصومان

برای این‌که این علاقه را فراموش کنید، از ائمه معصومین (علیهم‌السلام) و هم‌چنین از حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) کمک بخواهید. با ارتباط بیش‌تر شما با معصومین (علیه‌السلام) محبت دیگران از دل انسان از بین می‌رود.

۲.۷ - محبت قبل از ازدواج

محبت و علاقه نسبت به جنس مخالف ـ حتی برای قبل از ازدواج ـ مایه دردسر می‌باشد؛ چون ممکن است محبت انسان نتیجه‌بخش نباشد و با موانعی روبه‌رو شود. چه بسیار افرادی که به یک فردی محبت داشته‌اند و قصد ازدواج هم داشتند، ولی با فرد دیگری ازدواج کرده‌اند و طرف مقابل هم با مشکلات روحی شدید روبه‌رو شده است. پس محبت قبل از ازدواج به هیچ عنوان صحیح و نتیجه‌بخش نخواهد بود. محبت بعد از ازدواج است که نتیجه‌بخش و درست می‌باشد و تبعات منفی به دنبال خود نخواهد داشت.
[۴] مقیمی حاجی، ابوالقاسم، جوانان و روابط، ص۲۱۷، مرکز مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی حوزه علمیه، چاپ اول، ۱۳۸۰ ش.


۲.۸ - انتخاب همسر مناسب

به آینده امیدوار باشید و بدانید با سنی که شما دارید، برای ازدواج مشکلی نخواهید داشت و سعی کنید معیارهای درست و اساسی برای طرف مقابل به دست بیاورید و هر کسی که برای خواستگاری آمد، با آن ملاک‌ها تطبیق دهید، اگر تطبیق یافت قبول کنید و گرنه رد کنید. برای این منظور کتاب جوانان و انتخاب همسر نوشته علی‌اکبر مظاهری که توسط انتشارات پارسیان چاپ شد، مناسب می‌باشد.

۲.۹ - گفتن ذکر لا اله الا الله

هرگاه افکار علاقه‌مندی به او به ذهنتان آمد، مشغول ذکر لا اله الا الله شوید.

۲.۱۰ - افزایش فعالیت بدنی

سعی کنید فعالیت‌های بدنی خود را افزایش دهید، مثلاً کار زیاد انجام دهید؛ چه در خانه چه در محیط تحصیل و یا به صورت روزانه ورزش داشته باشید.
[۵] شرفی، محمدرضا، دنیای نوجوانان، ص۱۳۷، مؤسسة فرهنگی منادی تربیت، چاپ ششم، ۱۳۸۳.


۲.۱۱ - کم کردن لحظات تنهایی

هر چه‌قدر بتوانید خلوت خود را کم‌تر کنید؛ رفتن به مراکز تفریحی، نشست‌وبرخاست با دوستان خوب، و رفت‌و‌آمد در مراکز مذهبی (مثل مسجد، نماز جمعه و...) و حضور بین افراد خانواده می‌تواند، افکار شما را کنترل نماید.

۲.۱۲ - کنترل احساسات

در آخر باید بگوییم که خیلی از افراد توانسته‌اند به‌راحتی این‌گونه احساسات خود را کنترل نمایند. پس شما نیز می‌توانید. پس با خود پیوسته بگویید آن‌چه خداوند مهربان برایم در نظر گرفته، به خیر و صلاحم است.


۱. تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، دکتر علی‌اصغر احمدی، انجمن اولیا و مربیان.
۲. جوانان و روابط، ابوالقاسم مقیمی حاجی، مرکز مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی حوزه علمیه.
۳. آیین مهرورزی، محمدرضا کاشفی، بوستان کتاب قم.


۱. احمدی، علی‌اصغر، تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، انجمن اولیا و مربیان.
۲. احمدی، علی‌اصغر، تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، ص۳۳۳، انجمن اولیا و مربیان.
۳. احمدی، علی‌اصغر، تحلیل تربیتی بر روابط دختر و پسر در ایران، ص۳۳۰، انجمن اولیا و مربیان.
۴. مقیمی حاجی، ابوالقاسم، جوانان و روابط، ص۲۱۷، مرکز مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی حوزه علمیه، چاپ اول، ۱۳۸۰ ش.
۵. شرفی، محمدرضا، دنیای نوجوانان، ص۱۳۷، مؤسسة فرهنگی منادی تربیت، چاپ ششم، ۱۳۸۳.




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «راه‌های از بین بردن علاقه»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۷/۲۶.    



جعبه ابزار