• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دعای برای طلب ابرو

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: دعا، طلب، آبرو.

پرسش: چه دعایی برای طلب آبرو در احادیث آمده است؟

پاسخ: در فرازهایی از دعاهای مختلف، می‌توان عبارت‌هایی مشاهده کرد، که در آنها از خداوند آبرو در دنیا و آخرت خواسته می‌شود مثل فرازی از دعایی که بین اذان و اقامه در هر نماز وارد شده است.




در فرازهایی از دعاهای مختلف، می‌توان عبارت‌هایی مشاهده کرد، که در آنها از خداوند آبرو در دنیا و آخرت خواسته می‌شود؛ مانند:

۱.۱ - دعای بین اذان و اقامه

در فرازی از دعایی که بین اذان و اقامه در هر نماز وارد شده؛ آمده است: «اللَّهُمَّ اِنّی اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِنَبِیِّکَ نَبِیِّ الرَّحْمَةِ مُحَمَّدٍ وَ اُقَدِّمُهُمْ بَیْنَ یَدَیْ حَوائِجی کُلِّهَا فَصَلِّ عَلَیْهِمْ وَ اجْعَلْنی بِهِمْ وَجِیهاً فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ؛ خدایا! به وسیله محمد و آل محمد به تو روی می‌آورم و پیشاپیش نیازهایم آنان را شفیع قرار می‌دهم پس بر آنان درود بفرست و مرا به سبب ایشان در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربان درگاهت قرار ده. »
این دعا – با‌اندکی اختلاف در عبارت - در قبل از شروع نماز، پیش از نماز ظهر، بعد از نماز،‌ در نماز وتر
[۵] ابن حیون مغربی‌، نعمان بن محمد، دعائم الاسلام، ج‌۱، ص۴۰۶.
و... نقل شده است.

۱.۲ - دعای امام علی

«اللَّهُمَّ صُنْ وَجْهِی بِالْیَسَارِ وَ لَا تَبْذُلْ جَاهِی ‌بِالْاِقْتَارِ فَاَسْتَرْزِقَ طَالِبِی رِزْقِکَ وَ اَسْتَعْطِفَ شِرَارَ خَلْقِکَ وَ اُبْتَلَی بِحَمْدِ مَنْ اَعْطَانِی وَ اُفْتَتَنَ بِذَمِّ مَنْ مَنَعَنِی وَ اَنْتَ مِنْ وَرَاءِ ذَلِکَ کُلِّهِ وَلِیُّ الْاِعْطَاءِ وَ الْمَنْعِ- اِنَّکَ عَلی‌ کُلِّ شَیْ‌ءٍ قَدِیر؛ خدایا! با گشاده حالی، آبرویم را حفظ فرما و با تنگدستی، احترامم را مَبَر تا ناچار شوم از کسانی که خود جوینده روزیِ تو هستند، طلب روزی کنم و از بندگان بدت درخواست نمایم و به ستایشگری از آن‌کسی که به من بخشش می‌کند و بدگویی از کسی که مرا چیزی نمی‌بخشد، گرفتار آیم؛ در حالی که در پس همه این‌ها، تویی که بخشیدن یا نبخشیدن را در اختیار داری. همانا تو بر هر چیز توانایی!».


۱. منسوب به امام علی بن موسی الرضا (علیه‌السّلام)، فقه الرضا، ‌ص ۹۷، مشهد، مؤسسة آل البیت (علیه‌السّلام) ‌، چاپ اول، ۱۴۰۶ق‌.    
۲. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۳، ص۳۰۹.    
۳. شیخ طوسی، محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج‌۱، ص۳۰، تهران، المکتبة الاسلامیة، بی‌تا.    
۴. ابن حیون مغربی‌، نعمان بن محمد، دعائم الاسلام، ج‌۱، ص۱۷۱، قم، مؤسسة آل البیت (علیه‌السّلام)‌، چاپ دوم، ۱۳۸۵ق‌. ‌    
۵. ابن حیون مغربی‌، نعمان بن محمد، دعائم الاسلام، ج‌۱، ص۴۰۶.
۶. امام علی، نهج البلاغة، محقق:صبحی صالح، خطبه ۲۲۵، ص۳۴۷ – ۳۴۸، قم، هجرت، چاپ اول، ۱۴۱۴ق.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «دعای برای طلب ابرو»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۳/۱۲.    



جعبه ابزار