• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تله‌پاتی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: تله‌پاتی.
پرسش: دیدگاه ا سلام راجع به تله‌پاتی ( احساس رنج و خوشحالی دیگران از راه دور) چیست؟ آیا بیانی درباره این موضوع در دین وجود دارد؟ آیا اصولاً چنین چیزی ممکن است؟
پاسخ:



تله‌پاتی از دو کلمه یونانی "تله" به معنای دور و "پاتوس" به معنای احساس گرفته شده است. تله‌پاتی به این معناست که کسی احساس دیگری را بدون کمک گرفتن از حواس خویش به‌صورت مرموزی بخواند یا احساس کند.


طرفداران تله‌پاتی می‌گویند:"برای انسان عادی هنگام مرگ دوست یا خویشاوندانش، حالت توهم پیش می‌آید؛ درحالی‌که آنها صدها فرسنگ با یکدیگر فاصله دارند؛" نتیجه اینکه "روان شخص بیمار یا کسی که در حال مرگ است، شاید به‌طور ناهشیار، پیامی می‌فرستد که از فضای واسطه می‌گذرد و روان شخص دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد".
[۱] اسرار هیپنوتیزم، مهرداد مهرین، به انضمام بخشی درباره تله‌پاتی یا "خواندن فکر از دور"، ترجمه نقی اصفهانی، چاپ پنجم، مؤسسه مطبوعاتی عطائی، تهران، تابستان ۱۳۶۴، ص ۱۵۶ و ۱۵۷.



در مورد امکان تله‌پاتی باید گفت: شاخه‌ای از آنچه در گذشته سحر خوانده می‌شده است، در واقع معلول عوامل تلقینی بوده که امروز، قدرت آن بر بشر آشکار گردیده است. اینها زیرکی‌های روان‌شناختی است که بشر با کشف رموز آن، خاصیت رمز‌گونگی را از آنها گرفته و به یک علم آموختنی و کاملاً طبیعی تبدیل کرده است.


مسائلی مانند خواب‌های مصنوعی، هیپنوتیزم ، تله‌پاتی، مانیه‌تیزم و... در این دسته قرار می‌گیرند. باید گفت تله‌پاتی بر خلاقیت روح دلالت دارد و گویا امواجی را از راه دور به‌سوی شخص دیگری از آشنایان متصاعد می‌کند. البته این امر مشروط به آن است که بین دو روح به‌وسیله احساسات، ارتباط برقرار شود. نمونه‌های فراوانی از آن در کتب ذکر شده است.
[۴] علامه تهرانی، معادشناسی، ج ۱ و ۲.
[۵] اسرار مرگ فلاماریون، معاد دکتر محسن شفائی.
[۶] گفتار فلسفی معاد، بخش اول ص ۷۵ به بعد.
[۷] پایگاه اینترنتی حوزه، مقاله خواب و رؤیاهای صادقه با اندکی تغییرات.



اما درباره دیدگاه اسلام راجع به علومی مثل هیپنوتیزم، مانیه‌تیزم، تله‌پاتی و احضار ارواح باید گفت: درباره ماهیت سحر در بین اندیشمندان و فقها، اختلاف است و این مسلم است که اگر چیزی در حال حاضر از مصادیق سحر محسوب گردد، قطعاً حرام است؛ اما درباره این علوم ، گروه کثیری از فقها بر آن‌اند که اینها فعلاً از مصادیق سحر نیستند
[۹] مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج ‌۱، ص ۳۸۲؛ در تفسیر نمونه آمده است:امروز یک سلسله علوم وجود دارد که در گذشته ساحران با استفاده از آنها برنامه‌های خود را عملی می‌ساختند:۱. استفاده از خواص ناشناخته فیزیکی و شیمیایی اجسام، همان‌طور که در داستان ساحران زمان موسی علیه‌السلام آمده که آنها با استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی مانند جیوه و ترکیبات آن توانستند چیزهایی به شکل مار بسازند و به حرکت در آوردند. البته استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی اجسام هرگز ممنوع نیست؛ بلکه باید هر چه بیشتر از آنها آگاه شد و در زندگی از آن استفاده کرد؛ ولی اگر از خواص مرموز آنها برای اغفال و فریب مردم ناآگاه استفاده شود و به راه‌های غلطی سوق داده شوند، یکی از مصادیق سحر محسوب خواهد شد (دقت کنید). ۲. استفاده از خواب مغناطیسی، هیپنوتیزم، و مانیه‌تیزم، و تله‌پاتی، (انتقال افکار از فاصله دور). البته این علوم نیز از علوم مثبتی است که می‌تواند در بسیاری از شئون زندگی مورد بهره‌برداری صحیح قرار گیرد؛ ولی ساحران از آن سوء استفاده می‌کردند و برای اغفال و فریب مردم آنها را به کاری می‌گرفتند. اگر امروز هم کسی از آنها چنین استفاده‌ای را در برابر مردم بی‌خبر کند، سحر محسوب خواهد شد. کوتاه سخن اینکه سحر معنای وسیعی دارد که همه آنچه در اینجا گفتیم و در سابق اشاره شد نیز دربرمی‌گیرد.    
و بر این اساس این علوم در صورتی که دارای آثار سوء، موجب اذیت و آزار و ورود در حریم خصوصی دیگران نباشد، استفاده از آن اشکال ندارد؛ وگرنه اشکال دارد و حرام است.
[۱۰] نک:پایگاه اینترنتی اندیشه قم، مقاله سحر و جادو با اندکی تغییرات.



۱. اسرار هیپنوتیزم، مهرداد مهرین، به انضمام بخشی درباره تله‌پاتی یا "خواندن فکر از دور"، ترجمه نقی اصفهانی، چاپ پنجم، مؤسسه مطبوعاتی عطائی، تهران، تابستان ۱۳۶۴، ص ۱۵۶ و ۱۵۷.
۲. طباطبایی، سیدمحمدحسین، ترجمه تفسیر المیزان، ج ۱۱، ص ۳۳۳ به بعد، ذیل تفسیر سوره یوسف آیه ۹۳ به بعد.    
۳. طباطبایی، سیدمحمدحسین، تفسیر المیزان، ج ۱۱، ص ۲۴۳ به بعد، ذیل تفسیر سوره یوسف آیه ۹۳ به بعد.    
۴. علامه تهرانی، معادشناسی، ج ۱ و ۲.
۵. اسرار مرگ فلاماریون، معاد دکتر محسن شفائی.
۶. گفتار فلسفی معاد، بخش اول ص ۷۵ به بعد.
۷. پایگاه اینترنتی حوزه، مقاله خواب و رؤیاهای صادقه با اندکی تغییرات.
۸. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج ‌۱، ص ۳۸۲.    
۹. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج ‌۱، ص ۳۸۲؛ در تفسیر نمونه آمده است:امروز یک سلسله علوم وجود دارد که در گذشته ساحران با استفاده از آنها برنامه‌های خود را عملی می‌ساختند:۱. استفاده از خواص ناشناخته فیزیکی و شیمیایی اجسام، همان‌طور که در داستان ساحران زمان موسی علیه‌السلام آمده که آنها با استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی مانند جیوه و ترکیبات آن توانستند چیزهایی به شکل مار بسازند و به حرکت در آوردند. البته استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی اجسام هرگز ممنوع نیست؛ بلکه باید هر چه بیشتر از آنها آگاه شد و در زندگی از آن استفاده کرد؛ ولی اگر از خواص مرموز آنها برای اغفال و فریب مردم ناآگاه استفاده شود و به راه‌های غلطی سوق داده شوند، یکی از مصادیق سحر محسوب خواهد شد (دقت کنید). ۲. استفاده از خواب مغناطیسی، هیپنوتیزم، و مانیه‌تیزم، و تله‌پاتی، (انتقال افکار از فاصله دور). البته این علوم نیز از علوم مثبتی است که می‌تواند در بسیاری از شئون زندگی مورد بهره‌برداری صحیح قرار گیرد؛ ولی ساحران از آن سوء استفاده می‌کردند و برای اغفال و فریب مردم آنها را به کاری می‌گرفتند. اگر امروز هم کسی از آنها چنین استفاده‌ای را در برابر مردم بی‌خبر کند، سحر محسوب خواهد شد. کوتاه سخن اینکه سحر معنای وسیعی دارد که همه آنچه در اینجا گفتیم و در سابق اشاره شد نیز دربرمی‌گیرد.    
۱۰. نک:پایگاه اینترنتی اندیشه قم، مقاله سحر و جادو با اندکی تغییرات.



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : تله پاتی | روانشناسی




جعبه ابزار