• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بخشیده شدن گناه زائو

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: گناه، بخشش گناه، تولد، زایمان، شهید.

پرسش: آیا بخشیده شدن گناهان زن زائو تنها در مورد زایمان طبیعی است، یا زنانی که با سزارین، فرزندشان را به دنیا می آورند نیز مشمول این بخشش خواهند شد؟

پاسخ: مجموعه‌ای از روایات وجود دارند که پاداش‌های چشمگیری را برای مادران در نگه‌داری فرزند در شکم، وضع حمل و شیر دادن اعلام کرده‌اند. بخشهایی از روایات، پاداش‌ها را به خود حامله‌شدن مرتبط دانسته و بخشهایی نیز مرتبط با زاییدن است که البته این موضوع فقط اختصاص به زایمان طبیعی ندارد.




مجموعه‌ای از روایات وجود دارند که پاداش‌های چشمگیری را برای مادران در نگه‌داری فرزند در شکم، وضع حمل و شیر دادن اعلام کرده‌اند. بخشهایی از روایات، پاداش‌ها را به خود حامله‌شدن مرتبط دانسته و بخشهایی نیز مرتبط با زاییدن است که البته این موضوع فقط اختصاص به زایمان طبیعی ندارد، بلکه روایات گرچه پاره‌ای از آنها، برخی علائم زایمان طبیعی را ذکر می‌کنند، اما هیچ قیدی در آنها مشاهده نشده و به صورت مطلق، شامل تمام زایمان‌ها می‌شوند، البته زایمان‌ها در زمان صدور روایات معمولاً با روش‌های طبیعی بوده اما امروزه ممکن است به جهت سلامتی مادر و فرزند یا برخی عوامل دیگر، در مواردی پزشک، عمل سزارین را ترجیح دهد.


تعدادی از این روایت را از امام صادق (علیه‌السلام) در مورد ثواب زایمان ذکر می‌نماییم:

۲.۱ - روایت اول

امام صادق (علیه السلام) فرمود: رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمود: «هر زنی در خانه شوهرش جهت نظم و ساماندهی منزل، چیزی را از جایی بردارد و در جایی دیگر قرار دهد، خداوند عزوجل به او می‌نگرد و هرکس که خدا به او بنگرد او را عذاب نمی‌کند. ام سلمه گفت: مردان همه خوبی‌ها را بردند، پس چه چیزی برای زنان بیچاره هست؟ پیامبر فرمود: آری اگر زن حامله شود او به سان روزه‌دار شب زنده‌داری است که با جان و مال در راه خدا جهاد می‌کند و چون زایمان کند پاداشی دارد که از بس بزرگ است نمی‌داند آن پاداش چیست و چون شیر می‌دهد در برابر هر مکیدن برای او مشابه یک آزاد سازی از فرزندان اسماعیل است و چون از شیر دادن فارغ گردد فرشته‌ای بر پهلوی او می‌زند و می‌گوید: از نو آغاز به کار کن که بخشیده شده‌ای».

۲.۲ - روایت دوم

«هر گاه زن در ایّام زایمان و دوره نفاسش بمیرد روز قیامت نامه عمل او را نگشایند»؛ یعنی از او حساب گرفته نمی‌شود و بدون حساب‌رسی به ‌ بهشت می‌رود؛ چون ناراحتی زایمان او را از گناه پاک ساخته است.

۲.۳ - روایت سوم

«درباره قصّه حضرت آدم و حوّاء (علیهم‌االسلام) آمده است... خداوند فرمود: ای حوّاء! هر زنی که به هنگام زایمانش بمیرد او را با شهیدان محشور می‌کنم. ای حوّاء! هر زنی که درد زایمان او را بگیرد پاداش شهید برایش می‌نویسم و اگر سالم بماند و زایمان کند گناهانش را برایش می‌آمرزم گرچه به اندازه کف دریا و ریگ بیابان و برگ درختان باشد و اگر بمیرد شهید می‌گردد و فرشته‌ها به هنگام قبض روحش نزد وی حاضر می‌شوند و او را به بهشت بشارت می‌دهند و در آخرت او را نزد شوهرش می‌برند و هفتاد برابر برتر از حورالعین است. حوّاء گفت: آنچه داده‌ای مرا کافی است...».


۱. شیخ حرّ عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعة، ج۲۱، ص۴۵۱، مؤسسه آل البیت، قم، چاپ اول، ۱۴۰۹ق.    
۲. شیخ صدوق، محمد بن علی، من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۱۳۹، محقق و مصحح:غفاری، علی اکبر، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    
۳. محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج۱۵، ص۲۱۴، مؤسسه آل البیت، قم، چاپ اول، ۱۴۰۸ق.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «بخشیده شدن گناه زائو»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۵/۲۱.    







جعبه ابزار