• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ادامه ختم صلوات بعد از انجام گناه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:ختم صلوات، گناه، خودارضایی، توبه، پشیمانی، انجام گناه.
پرسش :چگونه می توان بعد از انجام گناه و پشیمانی ، ختم صلوات را ادامه داد؟



من الان ۱۲ روز است که ختم صلوات به نیت ۷۲ تن شهدای کربلا را انجام می دهم و هر روز ۱۰۰۰ صلوات فرستاده ام، اما دیروز خودارضایی کردم دست خودم نبود حالا پشیمانم چگونه می توانم ادامه ختم را ادامه دهم؟




۲.۱ - اهمیت صلوات

صلوات بر محمد و آل محمد دارای فضیلت فراوان است. و در فضیلت آن همین بس که خداوند آن را از کارهای همیشگی خود و فرشتگان قلمداد می فرماید:«ان الله و ملائکته یصلون علی النبی...». و به مؤمنان نیز دستور می دهد که آن را از برنامه های خویش قرار دهند، «... یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما».
از کارآمدی صلوات این است که در اجابت دعا نقش بسزایی دارد. به طوری که گفته اند صلوات فرستادن بر محمد و آل او در اول و آخر دعا باعث اجابت است.
[۳] ملکی تبریزی، میرزا جوادآقا، ترجمه المراقبات، ص ۲۴۳، مترجم:ابراهیم محدث بندر ریکی، ناشر:دارالاخلاق، سال ۱۳۷۶.
و از امامان (علیهم السلام) رسیده است که:در ترازوی خدا چیزی سنگین تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست.
[۴] ملکی تبریزی، میرزا جوادآقا، ترجمه المراقبات، ص ۲۴۳، مترجم:ابراهیم محدث بندر ریکی، ناشر:دارالاخلاق، سال ۱۳۷۶.

ختم صلوات و هدیه دادن آن به ائمه اطهار (علیهم السلام) و شهدای کربلا از کارهای پسندیده ای است که آثار بسیار فراوانی برای انسان دارد.

۲.۲ - از بین نبردن آثار کارهای نیک

نخست شایسته است نکته ای درباره گناهی که مرتکب شده اید، تذکر داده شود، و آن که، اگر انسان به آثار کارهای نیک خود و زحمت هایی که در انجام آنها می کشد، بیندیشد و آن را با آفات گناهان و لذت های زود گذر آن، مقایسه نماید، پی به بی ارزشی انجام گناهان می برد. چه بسا آدمی، مدتی در انجام کارهای نیک و پسندیده تلاش و کوشش کرده، ولی با یک لحظه فریب شیطان را خوردن همه آثار آن اعمال را از بین می ببرد. پس نباید با گناهانی مانند خود ارضایی که از گناهان کبیره و دارای لذت های زودگذر بوده و حتی بیماری هایی را هم به دنبال دارد، کارنیک خود را (مانند ختم صلوات) باطل نموده و از آثارخوب آن محروم ماند.
به هر حال، اگر به اشتباه و از روی غفلت، آدمی مرتکب گناه و معصیت شد، نباید رحمت و مغفرت خدای متعال را نادیده گرفت. خدای متعال توبه پذیر بوده و گناهان را می آمرزد؛ همان طور که خود می فرماید:« بگو:ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‌اید! از رحمت خداوند ناامید نشوید که خدا همه گناهان را می‌آمرزد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است. و به درگاه پروردگارتان بازگردید و در برابر او تسلیم شوید، پیش از آن که عذاب به سراغ شما آید، سپس از سوی هیچ کس یاری نشوید!».
[۵] سوره زمر/۳۹، آیات۵۳-۵۴    :"قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی‌ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ (۵۳)وَ أَنیبُوا إِلی‌ رَبِّکُمْ وَ أَسْلِمُوا لَهُ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَکُمُ الْعَذابُ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ".

این آیات از امید بخش‌ترین آیات قرآن مجید نسبت به همه گنهکاران بوده و راه بازگشت و توبه را توأم با امیدواری به روی همه گنهکاران‌ می گشاید. درهای غفران و رحمت به روی همه بندگان بدون استثنا گشوده است، مشروط بر این که بعد از ارتکاب گناه به خود آیند، و تغییر مسیر دهند، رو به سوی درگاه خدا آورند، در برابر فرمانش تسلیم باشند و با عمل، صداقت خود را در این توبه و انابه نشان دهند.
بنابراین، اگر کسی بعد از انجام کارهای نیک مانند ختم صلوات و... مرتکب گناه شد، نباید ناامید باشد؛ زیرا ناامیدی از رحمت خدا خود گناهی کبیره است. پس، باید فریب شیطان را نخورده و آن کار نیک را ادامه دهد.


۱. سوره احزاب/۳۳، آیه۵۶.    
۲. سوره احزاب/۳۳، آیه۵۶.    
۳. ملکی تبریزی، میرزا جوادآقا، ترجمه المراقبات، ص ۲۴۳، مترجم:ابراهیم محدث بندر ریکی، ناشر:دارالاخلاق، سال ۱۳۷۶.
۴. ملکی تبریزی، میرزا جوادآقا، ترجمه المراقبات، ص ۲۴۳، مترجم:ابراهیم محدث بندر ریکی، ناشر:دارالاخلاق، سال ۱۳۷۶.
۵. سوره زمر/۳۹، آیات۵۳-۵۴    :"قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی‌ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ (۵۳)وَ أَنیبُوا إِلی‌ رَبِّکُمْ وَ أَسْلِمُوا لَهُ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَکُمُ الْعَذابُ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ".
۶. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج ۱۹، ص ۴۹۹و ۵۰۱، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ اول، ۱۳۷۴ش.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «ادامه ختم صلوات بعد از انجام گناه»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۷/۲۴.    



جعبه ابزار