• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آداب نماز عید فطر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: نماز عید فطر، آسمان.

پرسش: چه آدابی برای نماز عید فطر بیان شده است؟



در عید فطر و عید قربان، نماز، زیر سایه‌بان‌ها و در خانه‌ها خوانده نمی‌شود؛ چرا که پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) در آن روزها بیرون می‌رفت تا برابر افق‌های آسمان قرار بگیرد.


پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نماز عید فطر و عید قربان را بدون اذان و اقامه می‌خواند.


پروردگارا!...به درگاهت روی آورده‌ام و از گناهانم توبه کارم. زائر تو‌ام و حقّ زائر بر زیارت شده، هدیه است. پس هدیه مرا از سوی خود خشنودی‌ات و بهشت قرار بده!
خداوندا! تو احترام ماه رمضان را بزرگ داشته و در آن قرآن را نازل کرده‌ای و در آن، شبی قرار داده‌ای که بهتر از هزار ماه است. سپس روزه‌داری و عبادت آن را بر من منّت نهاده‌ای، در آنچه بر من منّت نهاده‌ای. پس نعمت و رحمت خویش را بر من کامل کن!
پروردگارا! تو را در این ماه، آزادشدگانی است. پس اگر من از آنانم که در این ماه، آزادم کرده‌ای، آن را بر من تمام کن و تا زنده‌ام داشته‌ای، مرا به گناه باز نگردان، و اگر چنان نکرده‌ای، به سبب سستی عمل یا بزرگی گناه، پس به بزرگواری و فضل و رحمتت، به کتابی که در ماه رمضان در شب قدر نازل کرده‌ای و به آنچه در آن فرو فرستاده‌ای و به حرمت آن‌که در این ماه، او را بزرگ داشته‌ای و به محمّد و علی (که سلام و درود تو بر آن دو باد) و به خودت (ای خداوند، به حقّ محمّد) و به حقّ آنان که پس از اویند (که درود خدا بر او و آنان باد) که به سبب شما روی به درگاه خدا می‌کنم، (خداوندا) به حقّ محمّد (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم)، هم اکنون، مرا در زمرة آزادشدگانت آزاد کن!


۱. ر.ک:تمیمی مغربی، نعمان بن محمد، دعائم‌الاسلام، ج۱، ص۱۸۵، از امام صادق (علیه‌السّلام).    
۲. ر.ک:طبرانی، سلیمان بن احمد، المعجم الکبیر، ج۱، ص۳۱۸.    
۳. ر.ک:سیدابن‌طاووس، علی بن موسی، الاقبال بالاعمال الحسنه، ج۱، ص۴۹۴ (از امام صادق).    



حدیث‌نت، برگرفته از مقاله «آداب نماز عید فطر» تاریخ بازیابی۱۳۹۷/۷/۳.    


رده‌های این صفحه : عبادات | نماز عید فطر




جعبه ابزار